Nijemci se pitaju: Ko će biti novi Vedad Ibišević?

Hertha traži napadača

Nijemci se pitaju: Ko će biti novi Vedad Ibišević?

E. Škorić

Nakon pet godina Vedad Ibišević će, sve su prilike, napustiti Berlin.

Tridesetpetogodišnji napadač je u posljednjih pet godina kao igrač Herthe postigao 45 bundesligaških golova, ali klub ne planira da mu produži saradnju, a njemački bz-berlin.de se pita: "Ko će biti novi Ibišević?"

BZ navodi tri imena o kojima se trenutno raspravlja na tržištu. Jedan od kandidata je Jhon Cordoba, 27-godišnji golgeter Kelna koji je postigao 13 golova ove sezone. Snažni Kolumbijac bi koštao oko 15 miliona eura, a žele ga još Schalke i Wolfsburg.

Drugi na listi Herthinih želja je Wout Weghorst, 27-godišnjak iz Wolfsburga. Nizozemac je postigao 16 golova prošle sezone, a sezonu ranije je s Wolfsburgom igrao Evropu pod trenerom Brunom Labbadijom, koji sada vodi Herthu.

Labbadia traži upravo takvog tipa, visokog 197 centimetara i kojeg smatra "čudovište koje ima mentalitet kao Ibišević". I Arsenal ga prati, a njegova vrijednost je procijenjena na oko 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treći na listi je Luka Jović. Ovaj 22-godišnji Srbin se nije snašao u Španiji kada je iz Frankfurta za 60 miliona eura prešao u Real Madrid. Dao je samo dva gola u Madridu i španski mediji tvrde da ga Real pokušava prodati ovog ljeta.

Osim Herthe, žele ga Milan i još neki evropski timovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi