Nijemci zaboravili da igraju, Holandija im održala predavanje
Jasno je da Nijemci nisu ni blizu one svoje prepoznatljive forme, a Holanđani su ih večeras pobijedili prvi put nakon 16 godina i to potpuno zasluženo

Liga nacija

Nijemci zaboravili da igraju, Holandija im održala predavanje

E. Škorić

U derbiju večeri u Ligi nacija Holandija je sa 3:0 pobijedila Njemačku, koja je neprepoznatljiva.

Holađani su u Amsterdamu ostvarili prvu pobjedu u Ligi nacija u grupi 1 lige A, pa su se primakli vodećoj Francuskoj na bod, dok je Njemačka posljednja u toj grupi s tri ekipe sa samo jednim bodom.

Nakon remija s Francuzima (0:0), Nijemci su večeras bili nemoćni na Johan Cruijff Areni. Prvi gol su domaći zabili u 30. minuti, poslije ubačaja iz kornera, kada je prvo Babel pogodio prečku, a odbijenu loptu Virgil Van Dijk smjestio u mrežu Neuera.

U nastavku je Njemačka krenula ofanzivnije, Holandija vrebala šansu iz kontri i dočekala je u završnici. Prvo je Depay na nesebično upošljavanje Promesa povisio na 2:0 u 87. minuti, da bi u trećoj minuti nadoknad Wijnaldum potopio Elf.

Kada je Liga B u pitanju, Irska je odigrala 0:0 s Danskom i sada ima jedan bod u grupi 4. Danci imaju četiri, Wales 3.

U Ligi C Bugarska je s 2:1 pobijedila Kipar i sa devet bodova je lider u grupi 3, dok je u okviru Lige D Makedonija razbila Lihtenštajn s 4:1 uz dva gola Trajkovskog, po jednom su strijelci bili Pandev i Alioski.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

adis_D11
Ma za sve je opet kriv ozil sto se slikao sa erdoganom.
13 2
Mu'min Juventino FKS
Svemu dodje kraj pa i njemcima. To sam rekp svojim prijateljima njemcima i bajernovcima s vama je gotovo i tako je bilo. Real je lako bajerna izbacio, bajern je svoje zavrsio dok ne potrose novac, a sto se njemacke repke tice tu vise nema ni pola kvaliteta kao nekad. Naravno bi kako sam i rekao, jer ko se god mnogo razumije u fudbal to je i vidio.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi