Nikad mu nije bilo teže: Iličić je igrao fudbal života, ali sada mu je mrak pao na oči

Slovencu neophodna podrška

Nikad mu nije bilo teže: Iličić je igrao fudbal života, ali sada mu je mrak pao na oči

A. Čaušević

Josip Iličić je do pandemija koronavirusa igrao fudbal života. U Seriji A je uspio zabiti gol s centra Torinu, u revanš meču osmine finala Lige prvaka Valenciji je na Mestalli zabio četiri gola. 

Međutim, poslije nastavaka sezone Iličić više nije isti čovjek. Uspio je upisati nekoliko nastupa, a na posljednje četiri utakmice ga uopšte nema u protokolu.

Na početku se sumnjalo da se radi o fizičkim problemima, međutim stvar je lične prirode što se itekako odrazilo na mentalno stanje iskusnog 32-godišnjeg veznjaka.

Navijači Atalante su se već počeli solidarisati s Iličićem, ali njegov nastup protiv PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka je već sada pod znakom pitanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnoge pristalice ekipe iz Bergama su na društvenim mrežama promijenili profilne fotografije na društvenim mrežama u znak podrške Ilićiću te se nadaju da će mu njihova podrška pomoći da izađe iz krize.

Računajući sva takmičenja Iličić je za period sezone kada se igralo u normalnim okolnostima u svim takmičenjima uspio zabiti čak 21 gol što najbolje pokazuje kakav fudbal je igrao.

Top Komentari

kiki
mogli ste jos napisati sta mu je?
11 1
vence
I sta ste vi napisali? Objasnili ovim clankom? Sta je licne prirode?
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi