Mancini u Zenici svojim igračima zamjerio jednu stvar

Azzurri slavili ubjedljivo

Mancini u Zenici svojim igračima zamjerio jednu stvar

A. Čaušević

Seriju od 10 uzastopnih pobjeda Italija je produžila u petak pobijedivši Bosnu i Hercegovinu s ubjedljivih 0:3.

Dva dana kasnije nakon što je analizirao susret s Bilinog polja Roberto Mancini je svojim igračima zamjerio jednu stvar.

Upitan na pressici pred večerašnji susret protiv Armenije ima li trenutna ekipa Azzurra praznina Mancini je detektirao jednu u Zenici.

"Ima...U Zenici kod 0:2 počeli smo se duboko braniti. Ponekad igrate protiv ekipe koja vas na to najtera. Ne treba se ostavljati prostor, ali to smo uradili", rekao je Mancini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trebamo se dobro braniti, da budemo zatvoreniji i brži ili igrati visočije kada imamo prednost jednog ili dva gola", dodao je iskusni stručnjak.

Italijani večeras imaju priliku da u Palermu kvalifikacije okončaju na najbolji mogući način - sa maksimalnih 10 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi