Nikić: Samo je Zvijezda 09 lošija od nas u državi; Duvnjak: Ne može preko noći

Izjave trenera Bratstva i Čelika

Nikić: Samo je Zvijezda 09 lošija od nas u državi; Duvnjak: Ne može preko noći

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

U okviru 8. kola Prve lige FBiH Bratstvo i Čelik su remizirali (2:2) u Gračanici, a za SportSport.ba su nakon utakmice govorili treneri oba tima, Nikola Nikić i Armin Duvnjak. 

Bratstvo je u 16. minuti povelo s 2:0, ali hrabri Čelik se nije predavao i već do 55. minute je stigao izjednačiti, zaslužio možda i pobjedu, ali na kraju su bodovi podijeljeni.

"Ne znam šta nam je. Odigrali smo prvih 30 minuta fenomenalno. Mislim da je i javnost vidjela sjajnu utakmicu. Pali smo zadnjih 10 minuta, dobili gol, vidjeli ste. Nažalost, pali smo i drugo poluvrijeme. Ma ne mogu reći pali, nismo bili loši drugo poluvrijeme. Bilo je bara-bara drugo poluvrijeme", rekao je trener Bratstva Nikola Nikić, pa nastavio:

"Ovo nije prvi, ovo je šesnaesti gol. Ne znam šta da kažem. Imali smo i problema, ova četvorica nisu mogla igrati, ja sam morao da rotiram. Nisu loše odigrali. Da li će nam se ovo negdje vratiti, ali primamo golove, 16 golova na osam utakmica. Mislim da je Zvijezda etno selo samo gora od nas u državi."

"Imamo Tomislavgrad koji igra fenomenalno, evo danas je pobijedio u Kaknju i imamo Kakanj koji smo jednom pobijedili u Kaknju u zadnjih 13 godina, a i oni će se vaditi. Šta je tu je, nikada se ne zna. Ne igramo loše. Imamo problem, deficitarni smo, treba nam u sredini, da bar imamo rezervu. Ja sam beka danas stavio da igra veznog", nastavio je Nikić, pa se složio s kontatacijom našeg kolege da nijedna ekipa nije na nivou Slobode:

Oglasi

"Apsolutno. Ti se možda i sjećaš, ti i ja smo razgovarali na turniru u Doboj-Istoku, kada si rekao da ćemo ih mi samo pobijediti. Možda ih i čeka ovdje poraz. Sigurno da je Sloboda veliko ime, veliki klub i nema šta da se tu priča. Došao je čovjek sada na čelo kluba, svaka im čast. Žao mi je što pobijediše Želju mog, ali to je to."

Nakon njega pred kamere SportSport.ba portala stao je i trener NK Čelik, Armin Duvnjak.

"Čestitao bih domaćinu na fer i korektnoj utakmici i našim navijačima koji su nas jednim dijelom vratili u ovu utakmicu. Pokazali smo karakter, ali u globalu ne mogu biti zadovoljan. Ono što je dobro, jedan proces je ispred nas, kao što smo i unazad dvije-tri godine nešto stvarali. Ni ovo ne može preko noći da bude", rekao je Duvnjak, pa nastavio:

"Nešto smo pokušali u prvom poluvremenu i nažalost nije uspjelo. Odnosno tih prvih 30-ak minuta potpuno nešto drugo u odnosu na ono što smo do sada igrali. Ovu utakmicu smo se odlučili za nešto defanzivniju utakmicu i htjeli da nadmudrimo protivnika, ali nismo odgovorili zadatku."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Učimo iz tih grešaka i drago mi je što, kada smo se vratili na svoj sistem, vratili taktiku koju inače preferiramo, da odlično izgledamo na terenu. Idući vikend idemo na pobjedu protiv TOŠK-a na našem terenu. Okrećemo se analizi svakog detalja koji je bio dobar i manje dobar i želimo od naše ekipe da stvorimo što profesionalniju momčad."

Čelik je trenutno osmi na tabeli s 11 bodova, dok je Bratstvo s dva manje na 11. poziciji. U narednom kolu, dakle, Bratstvo gostuje kod Tomislava, dok će Čelik ugostiti TOŠK. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bazarich
Hellas, Kaopu Nikola, znane sta čapri.
1 1
Bazarich
Hellas, Kaopu Nikola, znane sta čapri.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi