Niklas Sule potpisao!

Potvrđeno

Niklas Sule potpisao! · Zvanično

E. Škorić

Njemački reprezentativac karijeru nastavlja u redovima Bayernovog rivala.

Sule je odlučio da ne produži ugovor s Bayernom, pa će kao slobodan igrač na kraju sezone preći u Borussiju Dortmund.

Vijest su najprije objavili njemački mediji, a upravo ju je potvrdila sama Borussia, koja je objavila da će Nijemac od ljeta biti njihov igrač.

On je od 2017. godine u Bayernu, te je odigrao 159 utakmica i postigao je šest golova, ali nije bio zadovoljan uslovima koje mu je nudio Bayern, pa je odlučio da kao slobodan igrač pređe u redove Borussije.

Ranijih godina uglavnom su najbolji igrači Borussije odlazili u Bayern, pa je ovo jedan od rijetkih slučajeva gdje neka zvijezda Bavaraca karijeru nastavi u Dortmundu.

"Zadovoljni smo što smo uspjeli potpisati njemačkog reprezentativca Niklasa Sulea na četiori godine", naglašava sportski direktor BVB-a Michael Zorc.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sebastian Kehl, koji će na ljeto naslijediti Zorca, objašnjava: "Niklas nam je u ličnim razgovorima pokazao da je jako zainteresovan za Borussiju Dortmund. Ima puno iskustva, smirenosti i potrebnu fizičku formu da napravi sljedeći korak s nama od ljeta".

Sule je bundesligašku karijeru započeo u Hoffenheimu, a sa Bayernom je osvojio Ligu prvaka 2020. godine. On je ove sezone defanzivac s najviše nastupa u Bundesligi (19).

Top Komentari

makelele
Opet Bayern krade dortmundu igrace haha
7 2
VELEZ
WOW. OVO JE BOMBA. OVO JE VELIKA BOMBA!!! BOMBA KOJA NIKAD NIJE VIDJENA U FUDBALU!!! PA LJUDI STA JE OVOOOOOOOOOoooOOOO?!?!?! WOW KAKVA BOMBA OD POTPISA I NOVOSTI JOOOOJ NIKAD NISAM OVO OCEKIVAO JAO JAO JAOOOOOOO BOMBAAAAAaaaa
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi