Niko kao Mourinho: U trenerskoj karijeri doveo 97 igrača i potrošio 1.4 milijardi funti

Ko je najviše kupovao?

Niko kao Mourinho: U trenerskoj karijeri doveo 97 igrača i potrošio 1.4 milijardi funti

E. Škorić

Jose Mourinho je potrošio više novca na igrače nego bilo koji drugi menadžer u povijesti.

Jose Mourinho je bio zaista sjajan menadžer i imao je uspjeha s Portom, Interom, Chelseajem, pa i sa Realom i Manchester Unitedom.

Međutim, Portugalac je uglavnom vodio velike projekte i timove koji su mogli da mu omoguće velike kupovine.

On je tijekom svojih 19 godina trenerske karijere potrošio ukupno 1,40 milijardi funti na 97 igrača. Njegova najskuplja akvizicija bio je Paul Pogba od 89 miliona funti.

Italijanski menadžer Carlo Ancelotti potrošio je 1,11 milijardi funti na 85 igrača, a trenirao je Reggianu, Milan, Real Madrid, Chelsea, Bayern i evo sada Napoli.

Najskuplje pojačanje mu je bio Gareth Bale koji je u Real došao iz Tottenhama za 86 miliona funti 2013. godine.

Treći na listi je Pep Guardiola, koji je kupio najmanje igrača među pet najrastrošnijih menadžera, ali činjenica je da je i za njih potrošio više od milijardu funti.

Njegovo najskuplje pojačanje je Rodri od 62,5 miliona funti, a on je ovog ljeta došao u Manchester City.

Manuel Pellegrini je četvrti na listi, a on je bio trener Reala kada je klub za 80 miliona funti doveo Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda krajem 2009. godine.

Također je potpisao Kevin De Bruyne u City za tadašnju klupsku rekordnu naknadu od 55 miliona funti.

A u svojoj trenutnoj ulozi šefa West Hama doveo je Sebastiana Hallera u rekordnom iznosu od čak 45 miliona funti i potrošio 33,5 milijuna funti na Felipea Andersona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I peti na listi je Massimiliano Allegri, koji je trener već 16 godina, ali najveće njegovo pojačanje je Ronaldo, koji je doveden prošlo ljeto za 98 miliona funti u Juventus.

Allegri je također 2016. godine potpisao Higuaina za 75.3 miliona funti, kao i Joaa Cancela za 40 miliona funti u ljeto 2018. godine.

Promo

Top Komentari

VelaHavle
Iznenadjujuce za debile koji tvrde da Guardiola ima rezultate samo jer trosi najvise od svih... vidimo da cmarinjo ne pita kad kupuje, i opet propo ko zeton..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi