Niko Kovač preuzima klub iz grada koji je "centar svijeta", bankovni račun će biti baš "podebljan"

Ponuda koja se ne odbija

Niko Kovač preuzima klub iz grada koji je "centar svijeta", bankovni račun će biti baš "podebljan"

Endin Čaušević

Niko Kovač dobio je otkaz na klupi Wolfsburga u martu ove godine, ali bi se hrvatski stručnjak već ovog ljeta trebao vratiti na scenu i kako stvari stoje njegov novi angažman će biti na egzotičnoj destinaciji gdje će zaraditi i ogroman novac.

Kovač je u Wolfsburg stigao na ljeto 2022. godine i u prvoj sezoni ostvario je poprilično solidan rezultat, ali je protekla sezona za hrvatskog stručnjaka bila za zaborav.

Nakon serije loših rezultata zbog koje je Wolfsburg došao u borbu za opstanak sredinom marta čelnici ovog kluba odlučili su da malo "prodrmaju" ekipu, te promijene trenera zbog čega je Kovač dobio otkaz.

Iskusni 52-godišnji stručnjak bez posla je već skoro tri mjeseca, ali čini se da to neće još dugo trajati.

Prethodnih dana uveliko se piše o Kovačevom povratku na trenersku scenu i kako stvari stoje mogao bi se okušati na egzotičnoj destinaciji i gradu koji je prethodnih godina "centar svijeta".

Naime, njemački mediji pišu da Kovač ima ponudu Al-Ahlija iz Dubaija o kojoj ozbiljno razmišlja, te su trenutno pregovori u toku.

Oglasi

Jasno je da Al-Ahli nudi ogroman novac Kovaču za višegodišnji ugovor, te čini se da takvu ponudu hrvatski stručnjak neće odbiti.

Njemački Sky Sport piše da je još nekoliko klubova pokazalo interes za angažman hrvatskog stručnjaka, ali novac koji mu Al-Ahli nudi ne može se porediti sa svim ostalim ponudama zajedno.

Kovač je veoma blizu odlaska u Dubai, a ukoliko na kraju zaista potpiše za Al-Ahli jasno je da će njegov bankovni račun biti značajno "podebljan" ugovorom koji se u Evropi može samo sanjati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 52-godišnjak trenersku karijeru počeo je u Red Bull Salzburgu, a vodio je još seniorsku i mladu reprezentaciju Hrvatske, Eintracht Frankfurt, Bayern, Monaco i Wolfsburg.

Najviše uspjeha imao je na klupi minhenskog Bayerna s kojim je osvojo trostruku krunu 2019. godine u Njemačkoj. Pored toga ima i još jedan trofen DFB Pokala koji je godinu ranije osvojio s Frankfurtom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi