Niko Kovač se sam ponudio klubu kojeg svaki trener izbjegava, sada čeka odgovor

Hrvat je bez posla već mjesec dana

Niko Kovač se sam ponudio klubu kojeg svaki trener izbjegava, sada čeka odgovor

Endin Čaušević

Hrvatski stručnjak Niko Kovač prošlog mjeseca dobio je otkaz u Wolfsburgu nakon serije loših rezultata, ali čini se da bi se on ekspresno mogao vratiti na veliku scenu.

Kovač je skoro dvije godine bio na klupi Wolfsburga, ali nakon loše serije Vukova početkom drugog dijela sezone čelnici njemačkog kluba odlučili su da mu uruče otkaz.

Hrvatski stručnjak je na klupi Wolfsburga bio 66 utakmica i očekivalo se da će ostati do kraja sezone, no na kraju je dobio otkaz i ostao bez posla.

Međutim, čini se da ovaj 52-godišnjak neće dugo biti bez posla i da bi se ekspresno mogao vratiti na veliku scenu.

Naime, danas su se pojavile špekulacije u turskim medijima da bi upravo Kovač mogao biti novi trener Bešiktaša nakon što je Fernando Santos jučer dobio otkaz na klupi turskog velikana.

Oglasi

Santos ove sezone nije uspio da ostvari očekivanja u Bešiktašu koji je zbog serije loših rezultata ugrozio svoj plasman u Evropu iduće sezone, a čelnici turskog kluba odlučili su da je vrijeme za promjene.

Donesena je odluka da Santosu uruče otkaz kako bi pokušali "prodrmati" ekipu pred finiš sezone, te se očekuje da u narednim danima saznamo ime novog trenera Bešiktaša.

S turskim klubom se već povezuje nekoliko trenerskih imena, a među njima je i Niko Kovač koji se sam ponudio čelnicima Bešiktaša s porukom da je spreman da preuzme izuzetno težak izazov.

Hrvat iskustvo sigurno posjeduje i navodno je među glavnim kandidatima za novog trenera Bešiktaša.

Kovač je pored Wolfsburga trenirao još Monaco, Bayern, Frankfurt i reprezentaciju Hrvatske što je sigurno itekako dobra preporuka za čelnike Bešiktaša što se tiče ovog 52-godišnjeg trenera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Bešiktašu sigurno neće dugo čekati s imenovanjem novog trenera, a da li će baš Kovač preuzeti užarenu klupu turskog kluba saznat ćemo u narednim danima.

Top Komentari

single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti