Bomba sa Otoka: Niko Kovač preuzima Liverpool?!
FOTO: EPA

Tvrde novinari Daily Maila

Bomba sa Otoka: Niko Kovač preuzima Liverpool?!

Esmer Oštraković

Liverpool je jučer napravio novi kiks u borbi za titulu u Premiershipu. Arsenal to nije iskoristio, ali jeste Manchester City koji se sada nalazi na prvom mjestu u Premier ligi.

Na kraju sezone Jurgen Klopp će napustiti klupu Liverpoola, te je za njega ovo posljednja šansa da sa ekipom sa Anfielda ponovo bude prvak Engleske.

Uprava Liverpoola u potrazi je za novim trenerom koji će od početka naredne sezone povesti Liverpool u novu eru jer je Klopp dosta, dosta dugo na klupi ovog tima.

Prvi kandidat za trenera Liverpoola bio je Xabi Alonso, ali nakon nekoliko sedmica špekulacija Španac je javno rekao da ostaje u Bayer Leverkusenu i tako je srušio nade i navijača Liverpoola, ali i Bayern Minhena.

Nakon toga nastavila je uprava Liverpoola potragu za novim trenerom, a kao glavni kandidat izdvojen je De Zerbi. Ipak, navodno je De Zerbi najbliže preuzimanju Bayerna.

Oglasi

Ruben Amorim bio je sledeći kome se okrenuo Liverpool, ali je očito i on zatvorio svoja vrata upravi Liverpoola, te je sve manje izbora za njih kada je riječ o novom treneru.

Tako su sada novinari Daily Maila prenijeli senzacionalnu vijest da je prvi favorit za preuzimanje Liverpoola bivši trener Bayerna i Monaca, a radi se o Niki Kovaču.

Naime, nakon što je ranije ove sezone Kovač napustio klupu Wolfsburga on je trenutno slobodan, a kako stvari stoje od naredne sezone mogao bi raditi u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinari Daily Maila tvrde da su predstavnici Nike Kovača nedavno bili u Engleskoj, te da su odradili pregovore sa čelnicima Liverpoola oko potencijalnog preuzimanja ovog kluba od ljeta naredne godine.

U svojoj trenerskoj karijeri Kovač je osvojio njemački kup sa Eintrachtom iz Frankfurta 2018. godine, a zatim je sa Bayernom osvojio i Kup i Bundesligu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708043381
Hahahahaha odjava,brisem aplikaciju HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ne mogu da vjerujem sta si objavio,da nece mozda Hurfem Musemic preuzet liverpool hahahahahhahaha najgori portal sa najgorik "novinarima" ako se uopste mogu nazvat novinari jer prenosenje spekulacija nije zurnalizam,,vjerovatno ste diplome dobili u ovim 'priznatim' fakultetima
0 0
pjanke.sa
Hahahaahaahahahaaha kakva glupost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi