Niko Kovač izgubio živce zbog odluke sudije, tražio objašnjenje, pa od stida htio propasti u zemlju

Detalj koji su svi propustili

Niko Kovač izgubio živce zbog odluke sudije, tražio objašnjenje, pa od stida htio propasti u zemlju

Endin Čaušević

Darmstadt i Wolfsburg igrali su danas utakmicu 15. kola njemačke Bundeslige, a utakmicu je obilježio direktan crveni karton Maxencea Lacroixa zbog kojeg je hrvatski stručnjak Niko Kovač bio u nevjerici.

Vukovi su gostovali danas u Darmstadtu i imali su ulogu favorita, ali sve to palo je u vodu već u 27. minuti kada su ostali s igračem manje.

U centru pažnje našao se defanzivac gostujućeg tima Maxence Lacroix koji je napravio grešku i izgubio loptu koju je uzeo napadač Darmstadta kojeg je na kraju igrač Wolfsburga faulirao, a glavni sudija mu je odmah pokazao crveni karton.

Igrači Wolfsburga bili su u šoku smatrajući da prekršaj Lacroixa nije bio za isključenje i tražili su od sudije da koristi VAR i pogleda usporeni snimak.

U nevjerici je bio i trener gostujućeg tima Niko Kovač koji je razgovarao s četvrtim sudijom i također tvrdio da taj prekršaj njegovo igrača nije bio za direktan crveni karton.

Oglasi

Reakciju hrvatskog stručnjaka kada je vodio da je njegov igrač dobio direktan crveni karton možete POGLEDATI OVDJE.

Na usporenom snimku se doduše vidjelo da prekršaj nije bio toliko oštar da bi se Lacroix isključio, no jedan drugi ugao kamere je na kraju presudio.

Naime, Lacoroix je bio zadnji igrač odbrane Wolfsburga u trenutku kada je izgubio loptu i faulirao igrača domaćeg tima, te je sudija pokušavao to da objasni gostima, ali oni kao da ga nisu razumjeli šta govori.

Na kraju je četvrti sudija pojasnio Kovaču da nije bilo sporno da li je prekršaj oštar ili ne već da je presudila činjenica da je Lacroix bio zadnji igrač odbrane i da je zaustavio igrača Darmstadta koji je išao sam na golmana Vukova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kovač je tada shvatio da je sudijska odluka bila opravdana, te je i svojim igračima poručio da prestanu da se bune i da nastave s utakmicom, a i samom mu je bilo jasno da je bespotrebno toliko vikao na četvrtog sudiju.

Međutim, Wolfsburg je i pored igrača manje uspio da dođe do pobjede, a odlučujući trenutak desio se u 63. minuti kada je Lovro Majer odlično pogodio za 1:0 i pobjedu Vukova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi