Statistika Liverpoola u koju malo ko može da povjeruje: Redsi su sami sebi najveći protivnici
FOTO: EPA

Sedmica za zaborav

Statistika Liverpoola u koju malo ko može da povjeruje: Redsi su sami sebi najveći protivnici

Haris Zilić

Fudbaleri Liverpoola su prošle sedmice uprskali skoro cijelu sezonu i sada nisu u dobroj poziciji kada je u pitanju borba za trofej u Evropa ligi, ali i Premiershipu.

U prvoj utakmici četvrtine finala Evropa lige poraženi su od Atalante na Anfieldu sa 3:0 i u Bergamu im treba malo čudo da dođu do polufinala.

Za vikend su u 32. kolu Premiershipa na svom terenu poraženi od Crytsal Palace 1:0 i tako ldiersku poziciju prepustili Manchester Cityu koji ima 73 boda, Liverpool i Arsenal su sada na 71.

Ovi loši rezultati Liverpool leže možda i u jednoj nesvakidašnjoj statistici, pogotovo kada je u pitanju tim kakav je Liverpool.

Liverpool je u od posljednjih 147 udaraca prema golu protivnika zabio samo devet golova, što značli da Redsima u prosjeku treba više od 16 udaraca da bi zabili jedan pogodak.

Oglasi

Zaista nevjerovatna statistika uzimajući u obzir kakav napad imaju Redsi, tu su Salah, Gakpo, Nunez, Diaz, Jota...

To se najbolje vidjelo u utakmicama protiv Manchester Uniteda u FA Cupu i prvenstvu gdje su dva meča imali 50 udaraca, a u FA Cupu su ispali nakon produžetaka, dok su u ligi remizirali 2:2.

Realizacija je kjlučan problem Liverpoola i mogla bi izabranike Jurgena Kloppa koštati dva vrlo bitna trofeja.

Osvojio je Liverpool ove sezone Liga kup Engleske, ali navijači vjeruju da se Klopp može oprostiti sa još jednim trofejom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Evropa liga je veoma daleko, a sada su zakomplikovali situaciju i u Premiershipu.

Nema sumnje da je april zadato dosta glavobolja navijačima tima sa Anfielda i vidjet ćemo kako će to sve izgledati na kraju mjeseca maja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Salah precjenjen igrač
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi