Niko Kovač podivljao na press konferenciji: "S tim je rekao više o sebi nego o meni"

Uzvratio na kritike

Niko Kovač podivljao na press konferenciji: "S tim je rekao više o sebi nego o meni"

E. Škorić

Trener Wolfsburga Niko Kovač (52) odgovarao je na presici na pitanja novinara nakon poraza od Augsburga (1:3) u subotu, ali jedno od pitanja ga je izbacilo iz takta.

Wolfsburg je na svom terenu poražen s 3:1 od ekipe za koju je 90 minuta igrao bh. reprezentativac Ermedin Demirović. On ovaj put nije postigao gol, ali je za njega najvažnije da je Augsburg došao do velike pobjede na teškom gostovanju.

Briljirao je hrvatski napadač Kristijan Jakić (26) koji je postigao dva gola za Augsburg, koji je sada sedmi sa 35 bodov, dok je Wolfsburg tek 14. sa 25 bodova.

Niko Kovač nije bio zadovoljan pitanjem o izjavi Maxa Krusea, bivšeg napadača Wolfsburga i jedne od legendi njemačke Bundeslige. Hrvatski stručnjak ustao je i htio da napusti press konferenciju, no ipak je ostao, pa je počeo da brblja:

"Jednostavno nije moguće nekoga uvući u ovo. Ne trebamo raspravljati o onome što je rečeno. Osoba koja je nešto rekla, rekla je više o sebi nego o nama, o meni", rekao je Kovač.

Oglasi

Podsjetimo da je Kruse verbalno napao Kovača u svom podcastu “Flatterball”. Bivši napadač opisao je svog bivšeg trenera kao "apsolutnu karakternu katastrofu". Kruse je također otkrio da je sa sadašnjim igračem Vukova Yannickom Gerhardtom formirao grupu koja je redovno kritizirala trenera. To uključuje i Renata Steffena i Lucu Waldschmidta, koji više ne igraju pod Kovačem.

"Kad smo bili samo nas četvorica na treningu, ne službeno, ali kad smo igrali svoje utakmice poslije ili izvan nogometa, naravno da smo rekli: on nema pojma, kad će on otići i tako dalje", rekao je Kruse.

Na kraju se Kovač požalio: “To nije moguće. To nije dobro za naše društvo, niti za mlade ljude. Jörg je to dobro rekao i ja se slažem s tim mišljenjem. Hvala. Ugodno vam večer."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši šef Jörg Schmadtke rekao je o Kruseovim kritikama: "Imam osjećaj da Max Kruse ima poremećenu percepciju. Činjenica da ljudi poput njega govore o karakteru ostavlja me bespomoćnim".

Ostaje da se vidi hoće li Max Kruse odgovoriti na ove izjave Hrvata, koji ima puno većih briga od ovih prepirki u medijima budući da njegovom Wolfsburgu ne ide najbolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi