Niko Kranjčar dobija ponudu slavnog menadžera koji je preuzeo najgori tim na svijetu
Foto - AFP

Redknapp zove Niku

Niko Kranjčar dobija ponudu slavnog menadžera koji je preuzeo najgori tim na svijetu

Midhat Šljivak

Niko Kranjčar (39) profesionalnu karijeru je okončao 2018. godine u dresu škotskih Rangersa, a šest godina kasnije dobio je ponudu da se vrati u Englesku i da zaigra u niželigašu Cwm Albionu kojeg je preuzeo legendarni Harry Redknapp.

Čuveni menadžer Harry Redknapp odlučio se vratiti iz penzije kako bi pomogao ekipi Cwm Albion da konačno počne pobjeđivati i da status najgoreg tima svijeta prepusti nekom drugom.

76-godišnjak je odlučio da se vrati poslu kako bi pomogao ovom timu koji je u proteklih 10 godina u svakoj utakmici primio pogodak. Nesretnik je golman Jamie MacDonald, a tim po meču prima ogroman broj golova i trenutno imaju gol-razliku minus 191

Redknapp je obećao da će pokušati u tim dovesti hrvatskog fudbalera Niku Kranjčara. Želi

"Kada su me pozvali nisam znao šta da očekujem. Tim ima gol-razliku od minus 191 i to mi je zapalo za oko. Ipak, nakon sastanka s momcima vidio sam posvećenost. Svi se drže skupa i naporan rad se već isplaćuje", rekao je Redknapp i potom je govorio o dolasku Nike Kranjčara.

Oglasi

"Iskopat ćemo ga i vratiti na teren. Dovest ćemo nekoliko jakih imena", poručio je Redknapp.

Supruzi Sandri se izvinio što opet ide raditi: "Sandra, izvini. Ostao je još ovaj posao. Idem pokušati okrenuti sudbinu ovog tima. Ovo mi je najteži zadatak", poručio je Harry Redknapp.

Njegove akcije bit će zabilježene kamerom u showu zvanom 'Specsavers najbolji-najgori tim, a iz Cwm Albiona su istakli veliko zadovoljstvo što im dolazi veliki Harry.

"Dolazak Harryja Redknappa u ekipu je nešto najbolje što se desilo klubu od moje 16. godine. Velika je inspiracija za sve i jedva čekamo trenirati s njim", istakao je trener kluba Dan Gill.

Oglasi

Interesantno je svakako da dres ovog tima nosi i jedan 73-godišnjak John Rees, pa nije nikakvo čudo što su najgori tim svijeta.

Harry Redknapp je u bogatoj karijeri vodio Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Southampton, Tottenham, QPR, selekciju Jordana, a posljednji klub je bio Birmingham City 2017. godine.

Dok je vodio Portsmouth i Tottenham jedan od miljenika mu je bio upravo Niko Kranjčar. Ostali su u odličnim odnosima i vidjet ćemo hoće li Hrvata uspjeti nagovoriti da mu dođe pomoći u novi klub.

Najveći trenerski uspjeh mu je osvajanje UEFA Intertoto kupa s West Hamom 1999. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi