Niko ne želi rizikovati sa bivšim napadačem Azzurra: Teško je trenirati sam, čekam poziv...

Nikako da pronađe klub

Niko ne želi rizikovati sa bivšim napadačem Azzurra: Teško je trenirati sam, čekam poziv...

Puno je onih čije su karijere uništile povrede, a takav je slučaj i 32-godišnjeg napadača Giuseppea Rossija.

Giuseppe Rossi je posljednji angažman imao u Genoi, sa kojom je saradnju zvanično prekinuo prošlog ljeta.

Inače, i u Genou je stigao nakon pauze od skoro pola godine, a osim povreda maja 2018. godine je imao i problema i sa italijanskim fudbalskim vlastima. Naime, bio je pozitivan na nedozvoljene supstance, ali je nakon saslušanja ipak dobio samo opomenu - umjesto jednogodišnje suspenzije.

Bez obzira na to, Rossi ne uspijeva pronaći novi kluba. Jedno vrijeme je trenirao sa svojim nekadašnjim timom Manchester Unitedom kako bi održavao formu, pominjalo se da bi mogao u Tottenham u momentima kada su Pijetlovi bili očajni zbog povrede Harryja Kanea, a pominjala se i opcija odlaska u MLS.

Ipak, ništa se nije obistinulo, pa Rossi i dalje trenira sam i čeka poziv.

Čini se, međutim, da niko nije spreman rizikovati i ponuditi ugovor igraču koji je u proteklih osam godina imao pet povreda prednjih ukrštenih ligamenata koljena.

"Osjećam se dobro već duže vrijeme", izjavio je za Gazzetta dello Sport Rossi, pa nastavio:

"Treniram svaki dan, nije lako to raditi sam. Čekam poziv, još uvijek imam toliko toga da pružim... Želim igrati fudbal, dobar sam u tome. Još uvijek želim da mi se pruži šansa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Giuseppe Rossi je svojevremeno kao veliki talenat iz omladinskog pogona Parme prošao u Manchester United. Nije se, ipak, dugo zadržao na Old Traffordu, a u svojoj karijeri je nastupao još za Newcastle, Villarreal, Fiorentinu, Levante, Celtu i Genou. Upisao je i 29 nastupa za A reprezentaciju Italije i postigao sedam golova.

Najbolje fudbalske dane imao je u Villarrealu i Fiorentini. Za Villarreal je odigrao 191 meč, postigao 82 gola i upisao 25 asistencija, dok je u dresu Viola upisao 42 nastupa i postigao 19 golova. Sada se nada novoj prilici da pokaže koliko zna...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi