Zlatan dobija pojačanje u napadu pred start nove MLS sezone
Karijera Giuseppea Rossija je obilježena povredama. Svi su očekivali da će napraviti mnogo više, ali jednostavno je postao čovjek od stakla (Foto: EPA)

Stiže mu Giuseppe Rossi

Zlatan dobija pojačanje u napadu pred start nove MLS sezone

M. Šljivak

Los Angeles Galaxy će u napadačkom dijelu ekipe Zlatanu Ibrahimoviću pridružiti još jedno poznato ime.

Novi član američkog tima trebao bi postati italijanski napadač Giuseppe Rossi, dobro poznato lice sa evropskih terena.

Rukovodstvo tima iz Los Angelesa obavilo je pregovore sa 32-godišnjim napadačem. Očekuje se da će uskoro sve biti gotovo i Rossi će se u Galaxyju pridružiti Zlatanu Ibrahimoviću.

Italijanski fudbaler je bez kluba od jula 2018. godine. Njegov posljednji klub je bila Genoa, ali je formu održavao trenirajući sa Manchester Unitedom.

Pravih ponuda iz Evrope nije bilo. Zato je stigla iz SAD-a i vjerovatno ćemo tamo od ovog proljeća gledati i Rossija.

Karijera ovog fudbalera nikada nije dosegla nivo kakav mu se predviđao. Bio je velika nada Manchester Uniteda, ali su ga povrede doslovno uništile.

Najbolji period karijere imao je u Villarrealu, gdje je igrao čak šest sezona, a nastupao je još za Newcastle, Parmu, Fiorentinu, Levante, Celtu i Genou.

Interesantno je svakako da je Rossi rođen u SAD-u. Imao je ponudu da nastupa za reprezentaciju ove zemlje, ali je odabrao Italiju, gdje je u 30 utakmica postigao sedam golova.

Nova MLS sezona počinje već ovog vikenda. Prve utakmice igraju se 2. marta, a traje sve do 19. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi