"Niko nije znao od čega patim, bio sam uplašen, a od mene su očekivali da budem Messi"

Bojan Krkić pati(o) od anksioznosti

"Niko nije znao od čega patim, bio sam uplašen, a od mene su očekivali da budem Messi"

Edmir Škorić

Bojan Krkić je prije desetak godina slovio za najvećeg talenta u Evorpi, ali njegova karijera nije baš išla uzlaznom putanjom.

Za Barcelonu je debitovao 2007. godine kao sedamanestogodišnjak, čime je srušio i rekord Lea Messija. Za omladinske kategorije Barcelone zabio je više od 900 golova, ali kada je dobio šansu u prvom timu nije ju iskorisito.

Boravio je u Romi, Milanu, Ajaxu, Stokeu, Mainzu, a sada je u Alavesu, no čini se da će teško, iako još ima vremena, opravdati epitet Messijevog nasljednika.

"Iako je sve bilo dobro s nogometne strane, ja sam se osjećao loše i morao sam da živim s tim teretom da nisam ostvario očekivanu karijeru. Bio sam novi Messi kada sam se tek pojavio, ali ne znam šta su ljudi očekivali od mene? Zbog problema s tjeskobom nisam otišao na EP 2008. godine, a službeno je objavljeno da sam otišao na odmor. Kada sam trebao debitovati za Španiju, objavili su da imam gastroenteritis, a bio sam anksiozan. Nikoga to nije zanimalo", rekao je Krkić.

"Prije SP-a za kadete niko nije znao za mene, a kasnije nisam mogao izaći na ulicu. Kasnije sam debitovao za Barcu, pa dao gol u Ligi prvaka, pa poziv seniorske reprezentacije... Ali ja sam imao osjećaj da mi srce lupa hiljadu puta u minuti i stalno sam imao vrtoglavicu. Imao sam osjećaj da sam bolestan 24 sata dnevno i pritisak je bio strašan. Znali su mi krenuti panika i vrtoglavica pred utakmicu", tvrdi Španac srbijanskog porijekla.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Patio je od anksioznosti, što obično dovodi do napada panike.

"Bio sam uplašen i, iskreno, nisam znao šta da radim. Znao sam tačno šta nije u redu sa mnom, ali tada je već bomba eksplodirala i mogao sam samo gasiti požar. Morao sam pobjeći, na bilo koji način. Bilo bi lakše da sam ostao u Barceloni i ne igrao. No morao sam otići. Imao sam neki svoj put koji je odredila činjenica da sam bio u Barceloni. Govorili su mi da bih napravio više da sam češće bio kurvin sin. Jer što si bliže vrhu, moraš biti takav", zaključio je Krkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti