Niko skromniji od Manea: Dolazim iz malog sela...
Foto - EPA

Senegalac oduševljava

Niko skromniji od Manea: Dolazim iz malog sela...

Midhat Šljivak

Napadač Liverpoola Sadio Mane dobio je jučer nagradu za najboljeg fudbalera Afrike.

Senegalski fudbaler je sa 477 glasova slavio uvjerljivo ispred saigrača iz Liverpoola Mohameda Salaha (325) i igrača Manchester Cityja Riyada Mahreza (267), te je postao tek drugi Senegalac koji je ponio titulu najboljeg u Africi.

Mane nakon dobijanja nagrade nije pričao mnogo. Kao i uvijek, bio je jako skroman u izjavi koju je dao:

"Iskreno, više volim igrati fudbal nego držati govor pred ovoliko ljudi. Sretan sam i ponosan u isto vrijeme. Hvala mojoj porodici, posebno ujaku koji je ovdje. Ovo je veliki dan za mene i želio bih se zahvaliti sengalskom narodu i onima koji su glasali za mene. Dolazim iz malog sela imena Bambali i siguran sam da me večeras svi gledaju", rekao je Mane.

Mane je prošle sezone igrao zaista odlično. Postigao je 32 gola u 53 nastupa za Redse i bio je jednostavno nezaustavljiv po protivnike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I ove sezone je fenomenalan i već na svom kontu ima 15 golova i 11 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Heller
Opet oduševljava
3 0
sport1
brisu poruku, jer ih zovem, kopiram i nije me stid
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi