Niko za svoj nastup na Allianz stadiumu nije dobio visoke ocjene kao jedan bh. reprezentativac

Igrač utakmice

Niko za svoj nastup na Allianz stadiumu nije dobio visoke ocjene kao jedan bh. reprezentativac

A. Čaušević

Fudbalski sladokusci su mogli uživati u odličnoj fudbalskoj predstavi između Italije i Bosne i Hercegovine. 

U sjajnoj atmosferi na Allianz stadiumu Zmajevi su poraženi i pored sjajne igre. Azzurri su poslije preokreta slavili sa 2:1.

Strijelac jedinog gola za naš nacionalni tim bio je Edin Džeko. Kapiten bh. reprezentacije je zabio u 32. minuti poslije prelijepe akcije.

Upravo je prema izboru italijanske štampe iskusni napadač izabran za igrača utakmice jer niko nije dobio visoke ocjene za svoj nastup kao 33-godišnji Sarajlija.

Džeko je dobio tri "osmice" i to od uglednih medija kakvi su Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera i Tuttosport, dok su ga TuttoMercato i Corriere dello Sport ocijenili sa 7.5.

Nema dileme da je Džeko još jednom potvrdio svoju klasu te da je pokazao kako je pred njim još nekoliko sezona vrhunskog fudbala.

Džeko je prvi 'načeo' Azzurre

Italijani su sinoć primili prvi gol u kvalifikacijama. Azzurre je u kvalifikacijama ''načeo'' Džeko i sada tim Roberta Mancinija ima gol-razliku 13:1.

Međutim, ova selekcija juriša ka prvenstvu Evrope. Izgledaju kao nezaustavljivi sa 12 bodova nakon četiri utakmice, slijede Finska 9, Armenija 6, Grčka i BiH po 4, Lihtenštajn je bez bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije se nastavljaju 5. septembra, a u grupi J će se sastati: BiH - Lihtenštajn, Armenija - Italija i Finska - Grčka.  

Top Komentari

konjnakvadrat
Kako se momak gradi svaka mu cast, jos je na ledjima nosio ona 2 mesara
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi