Hajduk predstavio svoje najveće pojačanje, igrat će za jedan euro mjesečno
Bivši napadač Milana, Rome, Atletica... ponovo u dresu Hajduka s kojim želi da osvoji titulu. (Foto: EPA arhiv)

Potpisao ugovor do kraja sezone

Hajduk predstavio svoje najveće pojačanje, igrat će za jedan euro mjesečno

Edmir Škorić

Iskusni napadač Nikola Kalinić (35) potpisao je ugovor sa splitskim klubom do kraja sezone.

Kaliniću je ugovor s Hajdukom istekao krajem jula prošle godine i od tada je odlučio pauzirati nekoliko mjeseci, a sada se vraća i to sa platom od jedan euro mjesečno.

Potvrdio je to sportski direktor kluba Mindaugas Nikoličius: "Što se tiče financija, to je bilo najlakše u tri godine što sam u Hajduku. Dogovorili smo 1 euro njegove plaće. On želi pomoći Hajduku i osvojiti naslov, to je jedini motiv zbog kojega se vratio."

Kalinić je profesionalnu karijeru započeo u Hajduku, odakle je 2009. godine otišao u Blackburn za sedam miliona eura.

Oglasi

U inostranstvu je igrao u raznim klubovima i zemljama. Bio je član ukrajinskog Dnipra, italijanskih timova Milana, Fiorentine, Rome i Verone, a u Španiji je nastupao za Atletico Madrid. On pored svega ima 32 nastupa u dresu hrvatske reprezentacije i 15 golova, a posljednji nastup za Vatrene imao je tokom Svjetskog prvenstva 2018. godine.

U  tandemu s Markom Livajom Kalinić bi svakako mogao biti ključ za osvajanje titule koja se čeka od 2005. godine.

"Ivane, vrime je"

Euforija u Hajduku je tradicionalno na snazi kao i svakog prijelaznog roka, a navijači se nadaju da će i Ivan Perišić jednog dana da se vrati kući i da proslavi trofej sa Splićanima. Rođeni Splićanin tek se oporavio od povrede i vratio u sastav Tottenhama, no definitivno se neće vratiti svojoj Dalmaciji prije ljeta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na Poljudu vjeruju da će tada već uveliko slaviti naslov na koji se čeka "milion godina". I zaista su trenutno na jako dobrom putu, budući da su na vrhu tabele, ali ništa još nije gotovo. Hajduk je na +6 u odnosu na Dinamo, no aktuelni prvak ima utakmicu manje.

Nedavno je odigran veliki derbi HNL-a na Maksimiru, a završen je rezultatom 0:0, zbog čega je i dalje sve u rukama ili nogama igrača Hajduka. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
star dedo ne vrijedi ni dvije marke
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi