Nikola Kalinić počinje, Edin Džeko odmara

Roma sutra gostuje Wolfsbergeru

Nikola Kalinić počinje, Edin Džeko odmara

Roma sutra gostuje kod austrijskog Wolfsbergera u okviru 2. kola grupne faze Lige Evrope. Biće to duel lidera na tabeli Grupe J s obzirom da je Roma u prvom kolu sa 4:0 savladala Bašakšehir, a Wolfsberger istim rezultatom, iznenađujuće, slavio protiv Borussije Monchengladbach.

Zato je i treneru Rome Paulu Fonseci jasno da ne smije podcijeniti sutrašnjeg protivnika, ali će svejedno morati odmoriti nekoliko prvotimaca.

"Jasno je da je ovo kvalitetan tim, a rezultat protiv Borussije reflektuje kvalitet njihove izvedbe. Oni su agresivni u odbrani i opasni u kontrama", istakao je Fonseca, pa nastavio:

"Wolfesberger je kao austrijska Atalanta, veoma su čvrsti, igraju s velikim intenzitetom, agresivni su u duelima, pritišću kada izgube loptu. Podcijenili su ih u prvom kolu".

Ipak, jasno je da je za sada prioritet Rome Serija A.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Aleksandru Kolarovu i Edinu Džeki je također potrebno odmora, dok su Lorenzo Pellegrini i Henkrikh Mkhitaryan povrijeđeni. Prisiljeni smo na neke izbore. Postoje drugi igrači u koje vjerujem", istakao je Fonseca, pa dodao:

"Odaću vam da će se Kalinić naći u startnoj postavi kako bi Džeko mogao odmoriti. U dobroj je formi... Davide Zappacoste još uvijek nije u mogućnosti odigrati čitav meč. Smalling je bio dobar u svoja prva dva meča, ali može još napredovati kada je pozicioniranje u pitanju".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
On da je pametan ne bi igro vise za repku ko sto su i grci rekli stop i odmaraju. Ima liga nacija pa onda nek igra, al jbg budala i on i pjanic
0 2
Mu'min Juventino FKS
Nema tu odmora ako je on moro putovat u austriju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi