Bh. klub za sedam godina napravio čudo u svom domu: Od livade do prave nogometne ljepotice

Imaju velike planove za budućnost, nećemo na ovome stati

Bh. klub za sedam godina napravio čudo u svom domu: Od livade do prave nogometne ljepotice

Samir Mlaćo

Za relativno kratak period bh. nogometa je dobio 'ozbiljan' nogometni kolektiv.

Tek kroz šalu Amara Osima mnogi su čuli za Stupčanicu iz Olova, ali njihova priča je sasvim ozbiljna. U Olovu su išli korak po korak, a sada su u Prvoj ligi FBiH.

Samo jedan bod zaostaju za vodećom Slobodom, velikano bh. nogometa i sigurno u NK Stupčanice žive svoje snove.

Do jučer su bili u amaterskom rangu, danas su pozitivna priča bh. sporta, ozbiljan kolektiv koji ima velike planove za budućnost.

Stupčanica je i mamac za igrače, te trenere, u ovom kolektivu se poštuje dogovor, ali i radi u miru u tišini.

Oglasi

Sada su se prisjetili 2017. godine godine kada je njihov dom, stadion Danac, bio u zaista teškom stanju. Danas je to prelijepo zdanje, a planovi su veliki.

“Godine znaju više nego knjige.”
2017 - 2024 godina.

Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju pokušati. Šuti i radi u tišini, najbolji recept za uspjeh", stoji u objavi ovog kluba.

Nedavno je o samom klubu govorio i Semir Degirmendžić, prvi čovjek Stupčanice.

"Bilo je izazova, ja sam tu na čelu već desetak godina. Bilo je momenata kada sam bio u fazi da odustanem, bilo je i finala koja smo gubili, dosta je odricanja, ali vodimo računa o svakoj sitnici, o svakom čovjeku koji dođe ovdje. Želimo napraviti sjajnu atmosferu za sviju, naravno da je ugodno i za goste, te i za one neutralne, a sve to kada se sabere ljudima bude lijepo. Sve više se ljudi priključuje, sa savjetima, ali i sa novcem, tako da je puno lakše“.

“Naša misija je da klub bude mjesto gdje će igrači razmišljati samo o svom napredovanju, da ne misle o problemima s npr. ručkom, smještajem, platom... Za naše neke igrače već interesovanja imaju veći klubovi, a to nam imponuje. Recept je jednostavan – posvetiti se svakome, organizaciji, razgovarati s ljudima i otklanjati nedostatke. Onda dobijete situaciju da je lijepo biti član ovog kolektiva", rekao je Degirmendžić za SportSport.ba pred kraj prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedavno je na stadionu Danac završena još jedna tribina, pa sve zaista izgledalo prelijepo.

Naredni meč u Prvoj ligi FBiH Stupčanica igra naredne nedjelje protiv FK Goražde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi