Nakon što je dobio otkaz na klupi Bratstva Nikola Nikić ima novi posao

Nakon što je dobio otkaz na klupi Bratstva Nikola Nikić ima novi posao · Saznajemo

Esmer Oštraković

Bratstvo iz Gračanice u nastavak sezone ući će sa novim trenerom Farukom Kulovićem. On je tako na klupi ovog tima naslijedio Nikolu Nikića sa kojim je raskinuta saradnja.

Iskusni Nikić Bratstvo je vodio od prošlog ljeta, ali tim nije blistao pod njegovim vodstvom, te su ostvarene samo četiri pobjede.

Značilo je to šesnaest osvojenih bodova nakon petnaest odigranih utakmica, a tim razvojem situacije nisu bili zadovoljni čelnici ovog kluba.

Gračanlije se nalaze na 11. poziciji na tabeli i sigurno je da će uraditi sve kako bi što prije osigurali opstanak.

Nakon što je dobio otkaz na klupi Bratstva, kako sazanje SportSport, Nikola Nikić ubrzo će biti predstavljen na "novom" poslu.

Oglasi

Naime, on će ostati dio kolektiva tima iz Gračanice, ali će sada tu biti u ulozi koordinatora omladinskog pogona Bratstva.

Podsjetimo Nikić je u dva navrata bio trener Bratstva, a ranije je na klupi ovog tima sjedio od 2018. do 2022. godine.

Legendarni trener i fudbaler je u karijeri još radio u Zvijezdi iz Gradačca. Borcu iz Šamca, Modriči, TOŠK-u i Žepču. Kratko je bio selektor juniorske i mlade reprezentacije BiH.

Gračanlije krenule u rekonstrukciju ekipe

Tim Bratstva u drugom dijelu sezone izgledati će dosta drugačije u odnosu na prvu polusezonu. 

Naime, veliki broj igrača dobio je slobodne papire, te može potražiti novu sredinu, a čelnici kluba iz Gračanice odlučili su se dovesti neka jako dobra pojačanja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tako su za sada kao nova pojačanja u Gračanici predstavljeni Nesib Mujkić, Mahmut Husejnović, te jedan od najboljih veznih fudbalera lige, Jasmin Berbić.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport u narednim danima očekuje se još nekoliko dolazaka u tim, a radi se jako iskusnim fudbalerima.

Top Komentari

Hashim_Kuchuk_Hoki
Najveći ublehaš koji radi u nogometu u BiH. Veze on nema...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti