Nikola Nikić više nije trener Bratstva

Uručen mu otkaz

Nikola Nikić više nije trener Bratstva · Saznajemo

O. Lekić

Nikola Nikić više nije trener NK Bratstvo Gračanica saznaje SportSport. 

Iskusni stručnjak Nikola Nikić u drugom dijelu sezone neće voditi Bratstvo iz Gračanice. Kako saznaje SportSport, rukovodstvo kluba odlučilo se smijeniti Nikića i zahvalilo mu se na saradnji.

Ime novog trenera bit će poznato sutra ili prekostutra. SportSport saznaje da su najbliže klupi prvoligaša iz Gračanice Nusret Muslimović i Muamer Salibašić.

68-godišnji Nikić vođenje Bratstva preuzeo je u ljeto prošle godine. Međutim, tim nije blistao pod njegovim vodstvom i ostvarene su samo četiri pobjede, te je osvojeno 16 bodova.

Bratstvo je u jako lošoj poziciji. Tek je na 11. poziciji tabele i predstoji im borba za opstanak.

Nikiću je ovo bio drugi mandat na klupi tima iz Gračanice. Ranije je ovaj tim vodio od 2018. do 2022. godine.

Legendarni trener i fudbaler je u karijeri još radio u Zvijezdi iz Gradačca. Borcu iz Šamca, Modriči, TOŠK-u i Žepču. Kratko je bio selektor juniorske i mlade reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pred novim trenerom Bratstva veliki je izazov da timu podigne samopuzdanje. Iza njih je itekako skromna polusezona i nije nikakvo čudo što su se u rukovodstvu kluba odlučili na promjenu.

Drugi dio sezone Bratstvo otvara domaćom utakmicom protiv komšijske Gradine iz Srebrenika.

Top Komentari

PRESEDAN
Ide viljuškar u magacinu megamiksera ???
1 0
user1675926959
Nikola vidi sa Misimovićem hoće li računati na tebe ako se ikad vrati u Želju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi