Nikić preuzeo svu odgovornost, traži posebne kazne za one koji "lumpuju po kafanama"

Loša polusezona za Gračanlije

Nikić preuzeo svu odgovornost, traži posebne kazne za one koji "lumpuju po kafanama"

Edmir Škorić

Bratstvo je danas u okviru 15. kola Prve lige FBiH poraženo u Gračanici od Budućnosti iz Banovića sa 1:0, a jedini gol za goste dao je Pirić u 37. minuti.

Bratstvo je imalo dobar start sezone, no poraženo je na posljednja dva tima, pa je prvi dio sezone okončalo tek na 11. mjestu sa 16 bodova, dok vodeća Sloboda ima čak 20 bodova više.

Polusezona je za zaborav, špekuliše se i o smjeni Nikole Nikića, ali on je u razgovoru za SportSport.ba pojasnio s tvari i nada se da će se uvesti disciplinski pravilnik za kažnjavanje fudbalera koji krše pravila discipline.

"Dogovor je da se odradi polusezona, pa poslije da sjednemo. Zahvalio sam se igračima, dali su koliko su mogli, sigurno da će se uprava zahvaliti nekolicini igrača i poželjeti im sreću.

Ako Bratstvo misli biti u vrhu mora dovesti pet ili šest kvalitetnih igrača i uz ovaj kostur sigurno će biti u gornjem dijelu tabele- Bratstvo je uvijek igralo daleko bolje na proljeće, ali restart ekipe pod hitno. Samo smo protiv Slobode djelovali kao tim, a bez toga nema ni pobjeda, bodova ni drugarstva, a pošto sam ja šest stručnog štaba preuzimam svu odgovornost i za rezultate i za lošu klimu i za nezalaganje pojedinaca i lumpovanje po kafanama, kašnjenje na treninge, nediciplina.

Nadam se da će uprava Bratstva na čelu sa gadonačelnikom usvojiti strožiji disciplinski pravilnik koji ce nedisciplinovane igrače vrlo strogo kažnjavati i odstranjivati iz kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gračanica je sjajna sredina, sjajni ljudi, imaju čovjeka koji vodi grad uspješno 30 godina i još će sigurno dva mandata. Imaju sjajne Marokance i zaslužuje Gračanica da ima svog premijerligaša. Također se želim zahvaliti i sjajnim novinarima koji su oko mene sve vrijeme i koji su uvijek bili objektivni", poručio je Nikić.

Ostaje sada da se vidi kako će reagovati uprava kluba i hoće li zaista biti značajnih promjena tokom pauze, jer očito su one neophodne, a sasvim sigurno je da će igrački roster biti promijenjen u nastavku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi