Užasne vijesti za Dalića pred okršaj s Albanijom: Ostao je bez Nikole Vlašića

Problem za selektora Hrvatske

Užasne vijesti za Dalića pred okršaj s Albanijom: Ostao je bez Nikole Vlašića · Zvanično

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Hrvatske sutra igra u Hamburgu protiv Albanije meč drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva, a Zlatko Dalić jutros je dobio najgore moguće vijesti jer je potvrđeno da do kraja turnira ne može računati na Nikolu Vlašića.

Hrvatska nije baš najbolje otvorila Evropsko prvenstvo jer je u subotu poražena u Berlinu od Španije s ubjedljivih 3:0 i više nema pravo na kiks ukoliko želi da se domogne nokaut faze.

Već sutra Vatreni igraju svoj drugi meč na ovom velikom takmičenju i to u Hamburgu gdje će odmjeriti snage protiv selekcije Albanije.

Jasno je da Hrvatska ima ulogu favorita u ovoj utakmici i sve osim pobjede Vatrenih bilo bi ogromno iznenađenje.

Ekipa Hrvatske danas će u Neuruppinu odraditi posljednji trening pred odlazak u Hamburg, te je odlučeno da neće trenirati na stadionu HSV-a danas i da će po dolasku u ovaj grad odmah put hotela u kojem su smješteni.

Međutim, pred posljednji trening Hrvatske za okršaj protiv Albanije selektor ovog tima Zlatko Dalić dobio je užasne vijesti, a to je da neće moći računati na Nikolu Vlašića na ovom Evropskom prvenstvu.

Oglasi

Vlašić je povrijeđen stigao na okupljanje reprezentacije, ali se našao na konačnom spisku jer se očekivalo da će biti spreman, no potom je uslijedila nova povreda na treningu. Odradio je detaljne preglede kojima je utvrđena ruptura mišića, te je jasno da je za njega ovaj turnir završen.

"Nikola je uložio jako puno truda i energije da pomogne reprezentaciji na Evropskom prvenstvu i zbog toga mi je veoma žao zbog povrede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster sa 26 fudbalera, a Nikola je integralni dio ove ekipe. I on sa svoje strane je htio biti dio tima na velikom takmičenju", rekao je Dalić i dodao.

"Nažalost, dogodila se druga povreda i mogu se Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu i poželjeti mu brz oporavak da se na teren vrati u najboljem izdanju".

Ni sam Vlašić nije krio koliko je razočaran što ipak neće uspjeti da nastupi na Evropskom prvenstvu pored svih tih napora.

Oglasi

"Baš mi je žao što zbog ove povrede neću moći pomoći ekipi tokom ovog turnira. Učinio sam zaista sve kako bih se spremio za pripreme i hvala selektoru i stručnom štabu na prilici da na treninzima pokažem da sam spreman što sam vjerujem i učinio prije odlaska na EP. Ekipi želim puno sreće i vjerujem u njih maksimalno, te sam siguran da će ostvariti nove uspjehe na ovom turniru. U meni će sigurno imati najvećeg navijača", kaže Vlašić.

Iz HNS-a su potvrdili da će Vlašić napustiti kamp reprezentacije Hrvatske koji se nalazi u Neuruppinu.

Podsjećamo, utakmica između Hrvatske i Albanije igra se sutra u Hamburgu s početkom u 15 sati. U istoj grupi sastaju se još Španija i Italija, a u posljednjem kolu igraju Španija - Albanija i Hrvatska - Italija.

Također, Zlatko Dalić će večeras na stadionu HSV-a održati press konferenciju koju će ispratiti i ekipa SportSport koja se nalazi na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Top Komentari

SamoZrinjski
Znalo se da neće moći...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi