"Nikom ne bih poželio ono što sam prošao, doslovno sam ponovo učio da hodam"

Dejan Čabraja za SportSport.ba

"Nikom ne bih poželio ono što sam prošao, doslovno sam ponovo učio da hodam"

E. Škorić

Mnogi će reći da pobjeda Širokog nad Čelikom (6:0) ipak odražava samo lošu situaciju u zeničkom klubu i slabašan igrački kadar gostiju, ali isti taj Čelik je samo kolo ranije pobijedio Željezničar.

Upravo zbog toga je pobjeda Širokog rezultatom 6:0 impresivna i veličanstvena, za svaki respekt. Na Pecari jesu ušli u ovaj meč kao favoriti, svjesni da "moraju" da pobijede, no teško da su se i sami ponadali da će sve ići tako glatko.

Svoj doprinos u pobjedi Širokog dao je i Dejan Čabraja, koji je postigao pogodak i nagovijestio veliki povratak. S obzirom da je pauzirao sedam mjeseci i da je imao užasnu povredu, moglo bi se reći da je ovo njegova najveća pobjeda.

"Uh, kada se sada sjetim šta sam sve prošao proteklih sedam mjeseci. Nije bilo jednostavno. Ne bih to nikom poželio, doslovno sam ponovo učio da hodam. Naporno sam radio svakog dana, išao sam korak po korak i evo sada sam napokon tu - na terenu. Želim se zahvaliti svima koji su mi bili tu i podrška u ovim teškim trenucima", rekao je ofanzivac Širokog Dejan Čabraja za SportSport.ba

O pobjedi nad Čelikom nije pretjerano trošio riječi.

"Svakog protivnika respektujemo, ali na Pecari se nikoga ne bojimo. Od prve minute smo gledali svoj cilj i znali šta moramo, na kraju smo to i napravili. Na našem se stadionu sve pita isključivo nas", .

Zabiti gol je za svakog igrača nešto posebno?

"Znači mi ovaj gol puno zbog samopouzdanja, ipak sam dugo bio odsutan i trebao mi je ovakav povratak. Sada će sve, nadam se, biti lakše".

Igrao si svugdje, doslovno, ali vjerujemo da je jedan klub poseban?

"Rođen sam u Zagrebu i nekako je sve počelo od Dinama, tako da njega posebno pamtim. Uz Zagreb i Dinamo, Široki je definitivno tu. Ovdje se odlično osjećam i sigurno je da ću zauvijek pamtiti dane provedene u Širokom Brijegu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga itekako ima loših stvari, ima li nešto pozitivno? Ko od igrača u BiH ti se dopao?

"Pa nije loše, ali ima mjesta za napredak u svim segmentima. Što se tiče igrača, htio bih istaknuti svoja dva bivša saigrača Luku Menala i Slavka Bralića. Njih dvojica su svakako svojim igrama zaslužili da naprave veliki transfer izvan Premijer lige".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi