Nikome ne bi bilo svejedno: De Laurentis Sarrija nazvao - komunistom
I onima koji ga nisu možda dosad voljeli, Sarri bi se nakon De Lautrentisove izjave mnogima mogao svidjeti...

Kontroverzni predsjednik Napolija

Nikome ne bi bilo svejedno: De Laurentis Sarrija nazvao - komunistom

Predsjednik uprave Napolija, kontroverzni  Aurelio de Laurentiis iznio je jedan vid kritike prema Mauriziju Sarriju, rekavši da je "komunist".

Sarri se pridružio Partenopeima 2015. i sve je impresionirao tijekom svog boravka na stadionu San Paolo, osvojivši i nagradu menadžera Serie A 2016. godine. Otišao je iz kluba prošlog ljeta da se pridruži Chelseju, a Carlo Ancelotti sada je u Napulju.

De Laurentis je u razgovoru za Corriere dello Mezzogiorno kritizirao Sarrija da je komunistički nastrojen i da zaobilazi bilo kakvo spominjanje novca.

"Svi su bili protiv njega. Kada sam ga izabrao lijepili su plakate po gradu protiv moje odluke, a onda su ga zavoljeli i oni koji su se najekstremnije protivili njoj. On je individualac, čovjek koji mukotrpno radi, kakvi su radili na poljima ili usred kamenjara i patio je jer je dobio otkaz nakon šest utakmica. Tada je prešao put iz Serie C do Serie A i kad smo izgubili 4:2 protiv njega, odnosno Empolija pomislio sam da je on pravi."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sarri se čini kao blaga osoba, otkrio sam da je on nezadovoljan svojom prošlošću, činjenicom da je radio s finansijama. On je komunista, koji u novcu vidi zlo, a kada takvi oradite ovaj posao to dovodi do sindroma nepodnošljivosti. Rekao sam mu jednom: "Koga da kupimo?". On je odgovorio da ne želi znati ništa o tome."

I onima koji ga nisu možda dosad voljeli, Sarri bi se nakon De Lautrentisove izjave mnogima mogao svidjeti. Onima barem kojima današnje vrijeme, uređenje i smisao življenja nisu po volji, koji ne gledaju sve kroz novac. Nevjerovatan je, stvarno, i tako rijedak.

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
E moj culicu vazda klikbejt naslovi
10 3
encco
Ko naš Oda :)
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi