Nikome ne bi bilo svejedno: FK Sarajevo će u Bjelorusiju, a tamo je ludnica kakva se ne pamti

Predsjednik sa puškom, na protestima više od 100.000 ljudi

Nikome ne bi bilo svejedno: FK Sarajevo će u Bjelorusiju, a tamo je ludnica kakva se ne pamti

Midhat Šljivak

FK Sarajevo sutra će put bjeloruskog grada Bresta gdje će u srijedu odigrati meč drugog pretkola Lige prvaka protiv Dynama.

A već danima u Bjelorusiji vlada pravo ludilo. Nakon izbora gdje je Aleksandar Lukašenko odnio uvjerljivu pobjedu, krenuli su neredi na ulicama i protesti su svakodnevni.

U glavnom gradu Minsku održavaju se masovni protesti na kojima se okupilo više od 100.000 ljudi. Oni traže nove predsjedničke izbore i od svojih namjera ne žele odustati.

Ne misli ni predsjednik. Lukašenko se pojavio ispred palate Nezavisnosti noseći neprobojni prsluk i pušku. Ovim je samo potvrdio da nije spreman da siđe sa vlasti, iako je na čelu države već 26 godina, pa makar to značilo i rat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neće sigurno Bordo timu biti nimalo lako u Brestu. Situacija u kompletnoj Bjelorusiji je nemirna, a protesti iz Minska prenijeli su se i na ostale gradove među kojima je i Brest.

Mi se svaakako nadamo da će sve proći dosta mirno i bez problema, a našem predstavniku u Ligi prvaka želimo sretan put i da iz Bjelorusije dođu sa rezultatom za treće pretkolo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
Rahmanovica rominu ostavite nek se kolje dole sa bjelorusima.
3 12
starmac
Neka Sarajevo traži garancije za sigurnost od UEFE za igranje u Bjelorusiji.A i SAVEZ neka malo reaguje.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi