Nikome neće pasti na pamet da kupi Felixa nakon što vidi koliko Atletico želi dobiti za njega
Joao Felix je prošle sezone postigao 20 golova u 43 utakmice u dresu Benfice

Klub iz Madrida se želi "osigurati"

Nikome neće pasti na pamet da kupi Felixa nakon što vidi koliko Atletico želi dobiti za njega

S. Pašalić

Joao Felix bi po svemu sudeći od naredne sedmice i zvanično trebao postati novi igrač Atletico Madrida.

Mladi 19-godišnji Portugalac je dobio nadimak "novi Ronaldo", te je svojim igrama privukao pažnju mnogih klubova, a na kraju će završiti u Madridu.

Atletico će Benfici platiti 120 miliona eura pa će tako Joao Felix postati najskuplje pojačanje kluba iz Madrida u historiji i odmah želi da se dobro "osigura".

Naime, "Jorgandžije" planiraju staviti u ugovor mlade portugalske zvijezde otkupnu klauzulu od čak 350 miliona eura.

Najskuplje pojačanje Atletica je do sada bio Thomas Lemar koji je prošlog ljeta iz Monaca u madridski klub stigao za 70 miliona eura.

Najveće otkupne klauzule su do sada imali Diego Costa i Antoine Griezmann, po 200 miliona eura, a Atletico sada planira daleko premašiti tu cifru za igrača za kojeg su bili zainteresovani mnogi klubovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi