Nikome nije jasno zašto Ronaldo ne odustane od izvođenja slobodnih udaraca

Skoro dvije godine nije zabio gol

Nikome nije jasno zašto Ronaldo ne odustane od izvođenja slobodnih udaraca

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo muku muči sa izvođenje slobodnih udaraca otkako je na ljeto 2018. godine iz Real Madrida stigao u Juventus.

Posljednji meč Juventus je odigrao prije mjesec dana pred praznim tribinama u Torinu protiv Intera, a i tada je Ronaldo imao jedan pokušaj iz slobodnjaka. No, Portugalac je pogodio živi zid i nastavio sa očajnim procentom šuta iz prekida.

Od dolaska u Juventus ovaj 35-godišnji fudbaler zabio je čak 53 gola u 75 utakmica, ali nikako da zabije gol iz slobodnog udarca. Ronaldo je svojim autoritetom postao prvi izvođač slobodnjaka u ekipi iako su od njega daleko efikasniji Miralem Pjanić i Paulo Dybala.

On je imao čak 39 pokušaja iz slobodnih udaraca od dolaska u Juventus, ali nije uspio da postigne gol. Posljednji pogodak iz slobodnjaka zabio je na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u sjajnom meču protiv Španije (3:3).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mnogi vjeruju da bi Ronaldo trebao odustati od izvođenja slobodnjaka jer je očito da mu to baš i ne ide kao nekada. Prethodno je u dresu Uniteda iz slobodnih udaraca zabio 13 golova, a u Realu je uspio dati 32 gola. Što se tiče reprezentacije Portugala iz slobodnjaka je tresao mrežu protivnika u osam navrata.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti