Ninković: Ma kakav nogomet, ovdje se ni ragbi ne može igrati

Šef struke Sloge za SportSport.ba

Ninković: Ma kakav nogomet, ovdje se ni ragbi ne može igrati

S. Mlaćo

Sloga Simin Han jučer je upisala poraz od Jedinstva u Bihaću (0:1), te tako sebi otežala put ka osvajanju prvog mjesta. Imali su izabranici Ratka Ninkovića svoje šanse, međutim izostala je realizacija, a domaći su to sve kaznili i pogotkom u 90 minuti šokirali goste. 

Sloga sada za vodećom Zvijezdom zaostaje čak sedam bodova, a dan poslije utakmice kontaktirali smo šefa struke Ratka Ninkovića koji se nalazi u Zagrebu.

"Bili smo bolji, momci su dali sve od sebe, ali igrati po onakvom terenu je zaista katastrofa. Ne znam što se dozvoljava da se uopšte igraju utakmice, mada ne umanjujem pobjedu Jedinstva, čestitao sam im nakon meča. Tu nogometa zaista nema, prva i treće kolo smo igrali na terenima na kojima ja ne bih dozvolio ni da se igra ragbi", sasvim otvoreno kaže Ninković za SportSport.ba.

Sloga je u tri kola nastavka sezone osvojila samo jedan bod i to na otvaranju protiv Metalleghea iz Jajca (2:2). Sigurno da se to nije dopalo čelnom čovjeku kluba Azmiru Husiću, a već danas je zakazan sastanak kojem Ninković neće prisustvovati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Bit će kazni. Trenerska pozicija se uvijek trese, tako je i kod nogometaša. Teško je sada pričati nešto, svi su razočarani, pa čovjek može reći svašta. Danas je predsjednik zakazao sastanak, ja sam se ispričao, jer sam poslovno u Zagrebu, ali već sutra se vraćam u Tuzlu. U ova dva - tri dana sve će biti jasnije", dodao je Ninković.

U narednom kolu Slogi slijedi derbi protiv drugoplasiranog Olimpika, a do tada će tim iz Simin Hana možda dobiti i novog šefa struke.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bato
Nije trener uvek kriv. Svi su pomalo krivi a najvise onaj koji je bio zaduzen za dovodjenje igraca. Ima tu svasta po malo ali da sam ja ulozio tolike pare u klub i igrace trazio bi odgovornost svih ljudu u klubu.
4 0
Bego
Doduse ostalima tereni valjaju. Svima je isti teren. Tako da kukate bezveze.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi