Reprezentativcu zasmetalo što Celtic podržava Palestinu: "Sram vas bilo"

Oglasio se 31-godišnji fudbaler

Reprezentativcu zasmetalo što Celtic podržava Palestinu: "Sram vas bilo"

Edmir Škorić

Najnovija dešavanja na Bliskom istoku i novi sukob Izraela i Palestine jedna je od glavnih tema proteklih dana, a zadiru u sve sfere života, pa i u sam sport.

Navijači škotskog velikana Celtica su tokom vikenda mahali palestinskim zastavama i nosili transparente na kojima je pisalo: "Slobodna Palestina" i "Pobjeda otpora".

Oni su poznati zbog svojih čestih podržavanja palestinskog naroda, a sada su tokom utakmice protiv Kilmarnocka u subotu odlučili da reaguju na novi rat zarađenih zemalja na Bliskom istoku.

Treba napomenuti da su propalestinski transparenti donijeli i žestok napad izraelskog reprezentativca Nira Bittona (31) na navijače svog bivšeg kluba Celtica.

"Sram vas bilo. Da, oslobodite Gazu od Hamasa, ne od Izraela. Podržavanje terorističke organizacije koja ponosno slavi pokolj porodica je apsolutno ludo. Neugodno i sramotno", napisao je Bitton na Instagramu i dodao:

"Većina vas čak i ne zna gdje je Izrael. Nemate pojma o ovom sukobu i još uvijek se ponašate kao da sve znate. Kao otac troje djece, volio bih vidjeti kako biste reagovali kada bi se vaša nevina djeca ubijala i kidnapovala pred vašim očima. I molim vas nemojte mi reći da je to ono što Izrael radi Palestincima jer je to daleko od istine. Prestanite sa ispiranjem mozga i pristrasnošću i obrazujte se činjenicama".

Ovaj iskusni fudbaler je devet godina proveo u Celticu, ali se 2022. godine vratio u Izrael i trenutno igra za Maccabi u Tel Avivu.

U toku je totalna opsada Gaze i vode se žestoke borbe na sjeveru Izraela. Rat tarje nekoliko dana i čini se da je sve gore i gore.

Top Komentari

mujaga13
Jesi mi ti pametan vratise malo u proslost izrael nije ni postajao a Palestina jest i postajace a ti se sakrij u misiju rupu stize Hamas
5 2
Mostarac94
Sto se ovako ne bori kad cifutski vojnici prebijaju vjernike iz Al Aksa dzamije, ne daju ljudima ni klanjat a ne zivit
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi