"Nisam licemjer, nisam otišao u Kinu zbog fudbala"

Bivši fudbaler Atletico Madrida

"Nisam licemjer, nisam otišao u Kinu zbog fudbala"

Argentinac Augusto Fernandez priznao je da se nije vodio fudbalskim motivima kada je iz Atletica otišao u Kinu.

Ovaj iskusni vezni igrač dvije godine proveo je u Atleticu prije nego što je odlučio da karijeru nastavi u Kini, tačnije u Beijing Rehneu, koji je za njegov potpis izdvojio skoro pet miliona eura.

U međuvremenu kineskoj avanturi je došao kraj, Fernandez se vratio u Madrid gdje ima restoran, a sada je otvoreno govorio o svom potezu.

"Nisam u Kinu otišao zbog fudbala, neću da budem licemjer. Imao sam ugovor još dvije godine s Atleticom, a uz sve to i Simeone me volio", rekao je Fernandez, pa dodao:

"Smatram da je fudbal u Kini potcijenjen, ljudi misle da se igra krpenjačom. Savjetujem takvima da trče protiv Kineza ili da udare Kineza, pa će vidjeti ko će pobijediti. Kina je za mene bila veliko životno iskustvo, rijetko i drugačije, mnogo drugačije."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zamjerke na kineski fudbal...

"Kineski fudbal je brz, ali ima taktičkih nedostataka. Bez obzira, poštovanje Kineza se ne zarađuje onim što si uradio u prošlosti već treningom i rezultatima. Otišao sam da se takmičim", istakao je Fernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi