"Nisam mogao odbiti poziv iz Njemačke, a za mlade nogometaše ovdje nema nade"

Ante Petrović napustio Jedinstvo

"Nisam mogao odbiti poziv iz Njemačke, a za mlade nogometaše ovdje nema nade"

Edmir Škorić

Ante Petrović dobio je poziv iz Njemačke, pa je sada već bivši igrač Jedinstva po završetku sezone u Prvoj ligi FBiH spreman da krene put zapadne Evrope.

Petrović je s nekolicinom igrača stigao u Bihać zimus, pa je klub uspio da za kratko vrijeme ostvari dobre rezultate i da od sedam dođe na kraju do 33 boda, što bi moglo biti dovoljno za opstanak Bišćanima ukoliko Čelik ostane u Premijer ligi, odnosno ukoliko se Borcu ne dodijeli naknadno licenca za takmičenje u Premijer ligi.

Defanzivac je za SportSport.ba kazao da je konačno završena turbulentna sezona, te da je odmah odlučio prihvatiti poziv iz Duisburga.

"Ovo je bila teška i turbulentna sezona, ali eto ipak se na kraju završila. Mi smo na polusezoni bili otpisani, ali došlo je do velikih promjena, dosta novih igrača, dali smo maksimum i od nemogućeg smo napravili moguće", rekao je Petrović za SportSport.ba, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prije nekoliko dana dobio sam poziv iz FSV Duisburg da dođem na probni trening i to nisam mogao odbiti, jer ovdje kod nas mladi nogometaši ne mogu uspjeti. Sve se vrti oko novca, kupovanja i prodavanja utakmica i tu nema nade za mlade igrače".

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi