NK Iskra: Kaznite odgovorne, posljedice ne možemo snositi mi

Oglasili se iz Bugojna

NK Iskra: Kaznite odgovorne, posljedice ne možemo snositi mi

Samir Mlaćo

Borac nije dobio licencu za novu sezonu Premijer lige BiH, pa će prema svemu sudeći u narednoj sezoni Premijer ligi nastupati zenički Čelik.

Zeničani tako neće put Prve lige Federacije, pa se s ovom odlukom mijenja i broj klubova koji će napustiti prvoligaško društvo. 14. mjesto na kraju će donijeti ostanak u ligi, te će ovaj rang takmičenja napustiti samo dva kluba.

Jedinstvo je tako u izglednoj poziciji da izbori ostanak, ali ne predaju se ni u NK Iskra. Naime, u Bugojnu smatraju da meč Travnik - Jedinstvo (završeno 6:0), nije mogao biti registrovan 0:3 za zelenim stolom, kao što je odlučio Nogometni savez Federacije BiH.

Podsjetimo, iz Bihaća su se žalili da je Travnik imao u rosteru sedam posuđenih igrača umjesto dozvoljena četiri, te na kraju dobili susret službenim rezultatom iako su Veziri upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:0. U Bugojnu smatraju da je NK Travnik morao biti kažnjen samo disciplinskom mjerom što se i navodi u članu 76., te da susret ni u kojem slučaju nije mogao biti registrovan 3:0 za goste.

Održali su sastanak Upravnog odbora kluba te se oglasili saopštenjem za javnost.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U cilju objektivnog informisanja javnosti želimo iznijeti svoj stav i buduće korake koje će NK Iskra poduzeti kako bi zaštitila svoje interese i regularnost takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH. Kao prvo, NK Iskra će iskoristiti sva pravna sredstva pred organima Nogometnog saveza Federacije BiH i redovnim sudovima radi poništenja sporne odluke Takmičarske komisije NS FBiH kojom je utakmica 26. kola NK Travnik - NK Jedinstvo registrovana službenim rezultatom 0:3 za goste. Po našem stajalištu ova utakmica je morala i trebala biti registrovana postignutim rezultatom s obzirom da u zapisniku sa pomenute utakmice nisu utvrđene nepravilnosti od strane službenih lica. Ako su se NK Travnik i službene osobe NS FBiH ogriješile o propise Saveza onda sankcije mogu snositi samo oni. Po logici stvari, a u cilju zaštite regularnosti sve utakmice koje je NK Travnk odigrao u proljetnom dijelu prvenstva se moraju registrovati službenim rezultatom u korist protivnika. Ne može NK Iskra snositi posljedice za navodne greške drugih. Ukoliko se ne uvaže redovna pravna sredstva podnijet ćemo Izvršnom odboru NS FBiH i Komisiji za propise vanredni pravni lijek i zahtjev za zaštitu zakonitosti regularnosti takmičenja", stoji u saopštenju kluba sa Jaklića.

Ukoliko bi susret na kraju bio registrovan rezultatom 6:0 za Travnik, Iskra bi kolo prije kraja imala bod razlike od Jedinstva i sa realnim šansama da izbori 14. mjesto, odnosno ostanak u ligi. Bugojance dočekuju Bratstvo, a Jedinstvo putuje u Mostar Veležu.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanel Orucevic
Nemoze celik ostat velez mora naiad a iskra je u prévu neregularno sve .
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi