Nisam vjerovao Belgiji, neću ni u predstojećem "finalu"

Slavko Petrović za SportSport.ba komentira SP

Nisam vjerovao Belgiji, neću ni u predstojećem "finalu"

SportSport.ba

Kako doći do četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Nema tu više nikakve dileme, najčešće defanzivom. Tako je prošla Rusija, tako je prošla Švedska, pa i Hrvatska, mada je malo nedostajalo da se takva postavka isplati Dancima.

Mislio sam nakon prve dvije utakmice da su Englezi ofanzivno mnogo potentniji, zabili su dosta golova, ali Panama, sada se vidi, nije nikakvo mjerilo. Iz meča u meč popuštaju prema naprijed, jalovi su, pa će biti vrlo zanimljiv njihov meč sa Švedskom koja je strahovito organizovana selekcija.

Nevjerovatno je međutim da će u finale doći ili pobjednik iz ovoga duela ili iz meča Hrvatska - Rusija, što me opet tjera na razmišljanje da bi bilo bolje prije svake faze izvlačiti parove. Poštenije je, a vjerovatno bi bilo i zanimljivije. Ovako, mi smo zapravo u četvrtfinalu primorani gledati finalni meč. Između Brazila i Belgije.

Utakmica Belgije sa Japanom bila je za infarkt. Nikako ne volim takve scenarije, jer kao trener znam kako to izgleda i šta ljudi prežive. Apsolutno nisam vjerovao da nakon onakve, hrabre igre Japana ovi mogu do preokreta. Bili su ih dobro zatvorili, no Belgija je pokazala karakter i upriličila nam ponajbolje poluvrijeme osmine finala.

Uz ono između Francuske i Argentine. Jedini je to par koji nisam dobro predvidio u našoj analizi, ali moglo je otići i na stranu Argentine, vrlo lako.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Po meni međutim, Francuska i pored sjajne igre nije prvi favorit takmičenja, već je to Brazil. Belgijancima nisam vjerovao u drugom dijelu protiv Japana, ni sada im pretjerano ne vjerujem. Ne zbog njih, već zbog činjenice da je Tite sjajno posložio tim. Nije to tipični Brazil koji juriša i dobar je samo prema naprijed. Znaju se i braniti i itekako dobro znaju igrati kontru.

U "četvrtfinalu prije finala" dajem im prednost, pa možda u finalu da igraju s Hrvatskom koja je sada preživjela pakao ogromnog pritiska.

Top Komentari

encco
Bravo Slavko,jako stručno analizirano svaki krug utakmica,uživao sam.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi