Ništa loše u tome što se ne vole, ali Bešiktaš i Fener malo pretjeruju

Strašna statistika

Ništa loše u tome što se ne vole, ali Bešiktaš i Fener malo pretjeruju

E. Škorić

Kada se sastaju Bešiktaš i Fenerbahče, onda je najvažnije imati osposobljeno nekoliko vozila hitne pomoći i prometan put do ambulante.

Ovaj istanbulski derbi uglavnom prozurokuje nerede na tribinama, a na terenu se također vodi pravi rat. Nije, u stvari, toliko bitno ko će ostvariti pobjedu na kraju, više je bitno nanijeti lakše ili teže tjelesne povrede igračima rivalskog kluba. Mržnja je sveprisutna, tu više nema spasa.

Nedavno su ovi timovi odigrali meč u ligi (3:1 za Bešiktaš), a u okviru polufinala Kupa sinoć je rezultat glasio 2:2.

Jučer je u Vodafone Parku u Istanbulu sudija morao da pokaže tri isključenja (Quaresma kod domaćih, Potuk i Demirel kod gostiju), a uz to je podijelio i čak osam žutih kartona. Koliko je bilo ružnih startova, dobro je i završilo na tri crvena.

Nevjerovatno zvuči, ali u posljednjih pet okršaja između dva turska rivala bilo je čak 180 faulova, 11 crvenih kartona i 32 žuta kartona. Revanš polufinala Kupa igra se 17. aprila, ko zna šta nam spremaju usijane ratoborne glave...

Ni dueli Fenera i Galate, odnosno Galate i Bešiktaša ne nude ništa bolji rasplet događaja, ali Fener vs Bešiktaš u posljednje vrijeme djeluje kao okršaj Connora McGregora i Floyda Mayweathera. Doslovno.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi