Ništa od EP: Deschamps primoran otpisati defanzivca

Spisak kraći za jedno ime

Ništa od EP: Deschamps primoran otpisati defanzivca

Selektor Francuske Didier Deschamps još uvijek nije saopštio zvanični spisak od 23 fudbalera na koje će računati na Evropskom prvenstvu, ali je postalo sasvim jasno da na njemu neće biti Mathieua Debuchyja.

Ovaj fudbaler Arsenala, koji je ove sezone nastupao na posudbi u Bordeauxu, doživio je povredu butnog mišića zbog čega će morati da pauzira narednih mjesec i po.

To znači da Mathieu Debuchy neće biti u mogućnosti pomoći Trikolorima na Evropskom prvenstvu koje se održava od 10. juna do 10. jula, te da će Deschamps morati pronaći alternastivu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Debuchy je u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri koja traje od 2011. godine za Francusku odigrao 27 utakmica uz dva postignuta gola, a sa Trikolorima je igrao na dva velika takmičenja (EP 2012., SP 2014.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi