"Benzema nikada neće biti veliki strijelac"

Zanimljiva izjava selektora Francuske

"Benzema nikada neće biti veliki strijelac"

Napadač Real Madrida Karim Benzema dobio je jučer ponovo mogućnost da nastupa za reprezentaciju Francuske nakon što mu je uklonjena suspenzija zbog ucjene saigrača Valbuene.

Selektor Trikolora Didier Deschamps poručuje da je Benzema sjajan fudbaler kojeg bi svaki selektor poželio u svojoj reprezentaciji, ali također i skida veliku odgovornost sa njegovih leđa.

"U Real Madridu je Cristiano Ronaldo veliki strijelac i on je taj od koga se očekuje da postiže golove i kojeg se kritikuje ako klubu ne ide dobro. U reprezentaciji Francuske sve je na Karimu i on je uvijek kriv ukoliko ne postigne gol", rekao je Deschamps i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"On nikada neće biti veliki strijelac iako se to od njega očekuje. On je više timski igrač. Niste džaba prvi napadač Real Madrida pet godina, svaki tim bi poželio takvog napadača".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi