Ništa od nove saradnje tandema iz Rome: Di Francesco ne dolazi kod nas

Italijan neće u Sevillu

Ništa od nove saradnje tandema iz Rome: Di Francesco ne dolazi kod nas

Monchi i Eusebio Di Francesco nisu uspjeli ispuniti ciljeve Rome, pa su obojica napustili svoje pozicije u rimskom velikanu.

Monchi je tako prestao obnašati funkciju sportskog direktora Rome, dok je Di Francescu uručen otkaz na mjestu trenera.

Špekulisalo se da će njih dvojica ponovo sarađivati - u istim ulogama, ali u drugom klubu. Taj klub je trebao biti Sevilla.

Monchi se vratio u Sevillu i ponovo preuzeo funkciju sportskog direktora, a glasine su govorile da bi mu se u Andaluziji mogao pridružiti i Di Francesco.

Mediji su špekulisali da je Di Francesco blizu preuzimanja ekipe Seville, ali je sada Monchi poručio da se to neće desiti.

"Što se tiče Di Francesca, on neće doći ovdje", kratko je izjavio Monchi za Estadio Deportivo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, De Francesco je u februaru dobio otkaz na klupi Rome, dok je Monchi iz protesta ubrzo nakon toga napustio Olimpico.

Osim sa Sevillom, Di Francesco se u proteklom periodu povezivao sa Milanom i Fiorentinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi