Sevilla ostaje bez trenera, poznata zamjena?

Caparros napušta klupu

Sevilla ostaje bez trenera, poznata zamjena?

Teme:

U narednu sezonu Sevilla će i definitvno ući s novim trenerom, objavili su španski mediji.

Na klupi Andalužana od marta je Joaquin Caparros, međutim zbog zdravstvenih problema ovaj 63-godišnji strateg će napustiti kormilo Seville, pa u klubu uveliko tragaju za njegovim nasljednikom.

Svejedno će Caparros, kako pišu španski mediji, ostati dio Seville u kojoj će biti uključen u rad Uprave zajedno sa sportskim direktorom Monchijem.

Iako se kao potencijalni kandidat za klupu Seville unazad nekoliko sedmica pominje donedavni trener Fiorentine Stefano Pioli, najveće šanse navodno ima Eusebio Di Francesco s čijim je kvalitetama Monchi vrlo dobro upućen, obzirom da su sarađivali u Romi.

Da bi moglo doći do ponovne saradnje nagovijestio je nedavno i sam Monchi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam dvije fenomenalne godine u Rimu sa njim. Istina je da mi imamo trenutno trenera, ali ovog ljeta ćemo sjesti i analizirati sve. Mislim da će biti promjena", kazao je tada Monchi.

Kada je u pitanju sadašnji trener Caparros, njemu je ovo treći mandat u Sevilli. Najprije je Andalužane vodio u razdoblju od 2000. do 2005. godine, a na kraju prošle sezone je bio privremeni trener.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi