Ništa u Seriji A ne može bez Miralema Pjanića
(Foto: EPA)

Među najboljim igračima dosadašnjeg dijela sezone

Ništa u Seriji A ne može bez Miralema Pjanića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član torinskog Juventusa Miralem Pjanić izabran je u idealni tim dosadašnjeg dijela sezone u italijanskoj Seriji A.

U izboru Sky Sport Italia veznjak Stare dame našao se u društvu najboljih igrača prvenstva Italije, te je tako potvrdio da je u zaista odličnoj formi.

Taktički je Sky ekipu postavio u formaciji 3-4-1-2, a tim je sastavljen prema statističkim podacima iz proteklih 12 kola Serije A.

Ovako za sada izgleda idealnih 11 jedne od najjačih evropskih liga:

Pjanić: Ako Inter nastavi ovako...

Ove sezone će Stara dama morati da 'ostavi dušu' ako želi biti prvak s obzirom na to kako igra Inter.

To je primijetio i sam Pjanić, koji smatra da će Juve morati da igra najbolje što može do samog kraja i da neće biti prilika za mala opuštanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter se odlično snašao i pobijedio je Veronu, a isto tako i mi Milan. Ako Inter nastavi ovkao, natjerat će nas na nevjerovatnu sezonu. Morat ćemo da damo više nego što možemo da bismo bili prvaci. Inter je imao vrlo dobru sezonu do sada i čestitam im. Početak naše sezone također je bio vrlo dobar i moramo da nastavimo ovako", poručio je bh. veznjak.

Imao je Juve dosta problema tokom dosadašnjeg dijela sezone, no za sada tim Maurizija Sarrija uspješno gura ka svojim ciljevima, a reklo bi se da je to osvajanje trofeja na svim frontovima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi