Nizozemci pred gostovanje u BiH dobili novog selektora
Foto - EPA

Frank de Boer preuzima reprezentaciju

Nizozemci pred gostovanje u BiH dobili novog selektora

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Nizozemske dobila je novog selektora.

To je legendarni Frank de Boer, legendarni fudbaler Ajaxa i Barcelone, koji je dogovorio saradnju o preuzimanju nacionalnog tima umjesto Ronalda Koemana.

Koeman je nedavno otišao u Barcelonu, utakmice Lige nacija vodio je Dwight Lodeweges, a čelnici FS Nizozemske su konstantno pregovarali sa brojim poznatim imenima.

Spominjali su se Max Allegri, Frank Riijkard, ali i mnogi drugi, no na kraju je izbor pao na 50-godišnjeg De Boera koji će tako imati priliku da se isproba u selektorskoj ulozi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

De Boer je kao trener radio šest godina u Ajaxu, a zatim je vodio još Inter, Crystal Palace i Atalanta United. Ranije je bio pomoćnik u nacionalnom timu Bertu van Marwijku, a kao trener otvorio je četiri titule prvaka sa Ajaxom, te dva trofeja sa Atalantom.

Prvu utakmicu na klupi Nizozemske De Boer će imati 7. oktobra u prijateljskom duelu protiv Meksika, a službeni debi imat će 11. oktobra protiv Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

user1583752673
Los trener dobit cemo ih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi