Poznato lice na klupi Nizozemske stiže u BiH
Foto - EPA

Frank De Boer glavni kandidat za klupu

Poznato lice na klupi Nizozemske stiže u BiH

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Nizozemske uskoro će dobiti novog selektora, a po svemu sudeći to će biti čuveni Frank De Boer (50).

Nizozemci su ostali bez selektora krajem prošlog mjeseca kada je Ronald Koeman odlučio otići i preuzeti Barcelonu. Utakmice u Ligi nacija vodio je je njegov pomoćnik Dwight Lodeweges, a čelnici Saveza su pregovarali sa potencijalnim kandidatima.

Među njima je isplivalo ime Franka De Boera, legende fudbala u ovoj zemlji, koji će prema svemu sudeći preuzeti selektorsku ulogu.

Pregovori su sa 50-godišnjim stručnjakom već obavljeni. Očekuje se da uskoro bude zvanično potvrđen kao Koemanov nasljednik na klupi Oranja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prvu utakmicu na klupi Nizozemske De Boer bi trebao imati 7. oktobra u prijateljskom duelu protiv Meksika, a službeni debi imat će 11. oktobra protiv Bosne i Hercegovine.

De Boer je u karijeri vodio Inter (tri mjeseca), Crystal Palace (77 dana) i MLS ekipu Atlante.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi