Nizozemci su odlučili o tituli: Ovo se dogodilo još samo za vrijeme Drugog svjetskog rata!

Nema prvaka ove sezone

Nizozemci su odlučili o tituli: Ovo se dogodilo još samo za vrijeme Drugog svjetskog rata!

E. Škorić
Teme:

KNVB je odlučio da ne proglasi prvaka jer takmičenje ne može biti završeno zbog koronavirusa.

U petak je Nogometni savez Nizozemske zasjedao i odlučio da nema pravaka u sezoni 2019/20, budući da su Ajax i AZ imali isti broj bodova nakon 25 kola. Budući da su Amsterdamci imali bolju gol-razliku, bili su bliže naslovu, no ipak važna je i činjenica da su dva puta poraženi od AZ-a u ovoj sezoni.

Definitivno najpravednija odluka. Posljednji put je Nizozemska bila bez prvaka u sezoni 1944/45 kada je zbog Drugog svjetskog rata prekinuto takmičenje, a to je bilo 11 godina prije nego je osnovana Eredivizija.

Ranije je poznato da ADO Den Haag i Waalwijk neće ispasti iz lige, pa Cmabuur i De Graafschap ne mogu ići u viši rang, dok će AZ i Ajax u Ligu prvaka, a PSV, Feyenoord i Willem II u Evropsku ligu.

Top Komentari

RASanticeva
Stavis razigravanje za opstanak i promociju, a ne ovako kako je to uradeno Vise nego smijesna odluka KNVB-a
6 0
Arnel925
Šteta za Alkmaar-a jer ove godine su mogli uzeti titulu Ajax je bio prosječan
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi