Nogometni savez Nizozemske donio odluku o narednoj sezoni, bit će puno prigovora

Nema ispadanja

Nogometni savez Nizozemske donio odluku o narednoj sezoni, bit će puno prigovora

E. Škorić
Teme:

Nizozemski nogometni savez danas je donio još jednu važnu odluku.

Do 1. septembra nema nogometnih aktivnosti u Nizozemskoj, što je označilo evidentan kraj sezone.

Ranije je savez odlučio da će u evropska takmičenja ići pet ekipa koje su to po tabeli zaslužili. Ajax i Az Alkmaar će u Ligu prvaka, dok će u Evropsku ligu Feyenoord, PSV i Willem II. Treba istaći da će u ovom slučaju Ajax ići direktno u grupnu fazu Lige prvaka, a tim iz Alkmaara će u kvalifikacije

Sada je saopšteno da nema ispadanja iz lige, pa će Den Haag i Waalwijk, koje su najugroženije na tabeli, ostati u Erediviziji i naredne sezhone, dok će Cambuur i Graafschaap ostati uskraćen za promociju u najjači rang tamošnjeg nogometa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

O prvaku se još raspravlja. Ajax je po tabeli prvak, ali AZ Alkmaar se žali i predlaže da obje ekipe dobiju titulu budući da je ove sezone AZ u oba navrata pobijedio amsterdamsku momčad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije