Nizozemci odredili putnike u evropska takmičenja
Foto - EPA

Poslušali UEFA-u

Nizozemci odredili putnike u evropska takmičenja

M. Šljivak

Čelnici nizozemske Eredivise odredili su putnike u evropska takmičenja za narednu sezonu.

Prvenstvo u ovoj zemlji neće biti nastavljeno, a sve fudbalske aktivnosti zabranjene su do 1. septembra.

Trenutno je u toku sastanak u kojem se raspravlja o budućnosti fudbala u ovoj zemlji. Fudbalski savez je navodno odlučio da se sezona završi prema aktuelnom plasmanu, kao što je to UEFA predložila ako se prvenstvo ne može nastaviti.

Fudbalski savez je tako odlučio da će u evropska takmičenja ići pet ekipa koje su to po tabeli zaslužili. Ajax i Az Alkmaar će u Ligu prvaka, dok će u Evropsku ligu Feyenoord, PSV i Willem II.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Treba istaći da će u ovom slučaju Ajax ići direktno u grupnu fazu Lige prvaka, a tim iz Alkmaara će u kvalifikacije

Nije poznato hoće li Ajaxu biti dodijeljena titula prvaka, a više informacija bit će poznato nakon sastanaka koji će se završiti oko 16:30.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Nisu više Nizozemci, nego samo Holanđani, to su i sami promijenili u njihovom zakonu i zvanično objavili, znam jednog navijača Heerenveena, samo čovjek isto kaže
3 2
Sloboda
Pa zar nije rečeno da ko prekine prvenstvo neće moći igrati evropu sledeće sezone??
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi