Nizozemci jednom nogom u četvrtfinalu, gol Blinda u posljednjoj sekundi je baš uzdrmao Ameriku

Vode sa 2:0

Nizozemci jednom nogom u četvrtfinalu, gol Blinda u posljednjoj sekundi je baš uzdrmao Ameriku

Endin Čaušević

Nizozemska i Sjedinjene Američke Države igraju trenutno meč osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a Nizozemci nakon prvog poluvremena imaju dosta više razloga za slavlje.

Amerikanci su mogli da šokiraju Nizozemce već u drugoj minuti kada je Pulišić imao zicer, ali je golman to uspio da odbrani.

Kazna Nizozemske stigla je već u desetoj minuti kada je ova reprezentacija uspjela da povede sa 1:0.

Nizozemci su odigrali odličnu akciju, a na kraju pogodak za 1:0 postigao je Memphis Depay i to možete pogledati OVDJE.

U finišu prvog poluvremena Amerikanci su ponovo bili nešto bolji i zaprijetili su nekoliko puta, a najbolju šansu imao je Weah u 44. minuti kada je odlično šutirao, no golman Nizozemske to ponovo brani.

I kako je to bilo na početku meča tako je bilo i na kraju prvog dijela jer je Nizozemska ponovo kaznila SAD za taj promašaj.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nizozemci su u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela poveli sa 2:0, a ovaj put pogodak postiže Blind na asistenciju Dumfriesa.

Gol Nizozemske za 2:0 pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi