Za Argentince znamo da su prgavi, ali ono što su Nizozemci uradili zgrozilo je cijeli svijet

Jedna fotografija sve otkrila

Za Argentince znamo da su prgavi, ali ono što su Nizozemci uradili zgrozilo je cijeli svijet

Endin Čaušević

Igrači Argentine dobili su žestoke kritike zbog varnica koje su napravili na meču protiv Nizozemske u nekoliko navrata i skoro izazvali tuču, ali sada se pojavila i fotografija koja je pokazala da ni iz protivničkog tabora nisu ostali dužni jer je jedan detalj sve iznenadio.

Argentina i Nizozemska odigrali su sjajnu utakmicu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, a nakon penala Gaučosi su uspjeli da se plasiraju u polufinale dok su Nizozemci spakovali kofere i vratili se kući.

Zanimljivo da je Argentina vodila sa 2:0 do 83. minute utakmice, ali su Nizozemci uspjeli u samom finišu utakmice preko Weghorsta zabiti dva gola i izboriti produžetke.

No, na kraju je Argentina uspjela ipak da dođe do pobjede nakon penala u kojima smo gledali pravu dramu. Bilo je i velikih varnica i svađa među igračima dva tima što tokom penala na takvim takmičenjima baš i nismo viđali.

Sve se nastavilo i nakon utakmice jer je bilo nekoliko duela igrača ovih reprezentacija, a dosta više kritika na kraju su dobili Argentinci koje su svi optužili da su se ponašali previše bahato i bezobrazno i da su oni izazvali sve te sukobe.

Oglasi

Međutim, jasno je da ni Nizozemci nisu baš ostali dužni u svemu tome, a tek danas u centru pažnje našla se jedna fotografija koja je nastala tokom sukoba na terenu koji je sve pokrenuo.

Sve je počelo kada je Leandro Paredes namjerno faulirao Akea, a zatim je napucao loptu prema klupi na kojoj su bili rezervni igrači Nizozemske što je izazvalo totalni haos na terenu.

Van Dijk je odmah nasrnuo na Paredesa i obotio ga na zemlju, a skočili su i ostali igrači s klupe Nizozemske koji su krenuli na njega.

Ipak, ono što je promaklo svima tada sada je u centru pažnje i to zbog jedne fotografije. Naime, neko s klupe Nizozemske je hemijskom olovkom gađao Molinu što je zaista nevjerovatan bezobrazluk.

   Jedan od fotografa uhvatio je trenutak kada je neko s klupe Nizozemske hemijskom olovkom gađao igrača Argentine

Čak se sumnja da je to uradio jedan od pomoćnika Lousa van Gaala, ali to na kraju nije utvđeno. Taj detalj niko u prvi mah nije ni vidio i tek kada je objavljena ova fotografija počeo se odmotavati klupko.

Za Argentince se znalo koliko su prgavi i da na takav način pokušavaju isprovocirati protivnika, ali ponašanje Nizozemaca je sve iznenadilo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se tiče Argentine oni već sutra igraju utakmicu polufinala protiv selekcije Hrvatske, a meč počinje u 20 sati na Lusail stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi